Напрежението около папата се покачва.Папа Франциск повиши още градуса на

...
Напрежението около папата се покачва.Папа Франциск повиши още градуса на
Коментари Харесай

Папата спомена Москва, светът настръхна

Напрежението към папата се повишава.

Папа Франциск увеличи още градуса на напрежението. То внезапно скочи, откакто Светият отец направи изявление за Украйна, в което загатна " бялото знаме ". 

Макар Ватиканът да излезе с публично пояснение, че Негово светейшество не е имал поради Украйна да се съобщи, а е апелирал за договаряния, светът не спести негативните си реакции.

Папа Франциск е подготвен да посети Украйна, в случай че това пътешестване бъде съчетано с посещаване в Москва, сподели през днешния ден украинският дипломат към Светия трон Андрий Юраш в изявление за радио " Свобода ". Юраш означи, че украинската страна непрекъснато припомня на Франциск за поканата да посети Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли апела на папа Франциск за мирни договаряния с Русия, определяйки го като " виртуално ходатайство " от разстояние, оповестява Ройтерс, представена от standartnews.com.

Зеленски не разяснява директно Светия отец или позицията му в постоянното си вечерно видеообръщение, само че загатна, че концепцията на папата няма нищо общо с напъните на религиозните фигури в Украйна да оказват помощ на страната, отбелязва Ройтерс.

" Те ни поддържат с молебствия, с диалози и с каузи. Това в действителност съставлява връзката сред църквата и народа ", уточни Зеленски. " А не отнякъде на разстояние от 2500 км да се прави виртуално ходатайство сред някой, който желае да живее, и някой, който се пробва да те унищожи ", добави украинският президент.

Думите на папа Франциск, че Украйна би трябвало да вдигне " бяло знаме " и да изиска мирни договаряния с Русия, не се харесаха на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Капитулацията не е мир ", съобщи генералният секретар на Алианса, без да загатва името на папа Франциск. " Президентът (Владимир) Путин стартира тази война и може да я приключи през днешния ден. Украйна, въпреки това, няма тази опция ", сподели Столтенберг, представен от Euromaidanpress. Генералният секретар на НАТО прикани всички съдружници на Киев да продължат да поддържат Украйна с военни средства.

И немският канцлер Олаф Шолц остро разяснява изказването на папа Франциск по отношение на издигането на " бяло знаме " във войната в Украйна, съобщи ДПА.

" Както можете да си визиите, федералният канцлер не е склонен с папата по този въпрос ", съобщи немският държавен представител Щефен Хебещрайт. " Вярно е, че Украйна се пази против агресор ", добави той. Киев получава и огромна интернационална поддръжка, с цел да може да се отбрани от експанзия, която нарушава интернационалното право, добави представителят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР