Напрежението наложи граничните власти на Варшава да употребят водно оръдие

...
Напрежението наложи граничните власти на Варшава да употребят водно оръдие
Коментари Харесай

Напрежението по границата между Полша и Беларус може да трае месеци

Напрежението наложи граничните управляващи на Варшава да употребят водно оръдие и сълзотворен газ, а суровите условия и ниските температури, на които са изложени лагеруващите по границата бежанци, към този момент взеха първите си жертви.

Хиляди хора са ситуирани по границата, а съгласно Запада рецесията е дело на инженеринг от страна на Беларус и Русия. Целта е да се раздели Европейски Съюз и Минск да отговори на глобите, които Брюксел наложи поради дейностите на президента Александър Лукашенко.

ФрогНюз напомня, че той стана мотив за гневни митинги откакто бе избран отново за следващ път отпред на Беларус. Спечели 80% от вота на изборите през август 2020 година, а опасенията са, че вотът е бил манипулиран за Лукашенко да затвърди 26-годишния си диктат. При демонстрациите починаха хора, а опозиционери на Лукашенко бяха арестувани и подложени на репресии.

“Трябва да се подготвим, че тази рецесия по границата сред Полша и Беларус няма да бъде позволена бързо. Трябва да се подготвим за идните месеци, уповавам се, че това няма да продължи години наред”, съобщи министърът на защитата на Полша Мариуш Блашчак пред локална медия, представен от вестник “Гардиън”.

Припомняме още, че анализатори показват, че зад тревожната обстановка се провижда и дългата ръка на Кремъл. Владимир Путин е правилен съдружник на Лукашенко. Счита се, че Москва се пробва да отклони вниманието от опитите й да разположи войски в Украйна. Освен това заприказва и за двоен критерий от страна на Европейски Съюз при третирането на трети страни, които са врата за бежанците към Европа. Причината - парите, отпуснати от блока на Турция за справяне с мигрантската рецесия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР