Напрежението между управляващите продължава да бъде високо. В петък парламентът

...
Напрежението между управляващите продължава да бъде високо. В петък парламентът
Коментари Харесай

Напрежението между управляващите остава високо, дни преди рестарта на парламента

Напрежението сред ръководещите продължава да бъде високо. В петък Народното събрание се завръща, с цел да рестартира законотворческата си активност. Между краткотрайно обаче в страната се случиха някои знакови събития – първо, Алексей Петров бе погубен, а седмица по-късно Васил Божков, който прекара три години в Дубай, се завърна назад в България.

През уикенда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов бе във врачанското село Лиляче, където първи направи коментар по отношение на завръщането на Васил Божков в страната.

" Решил е индивидът, върнал се е “, по този начин някогашният министър председател разяснява завръщането.

Борисов бе безапелационен, че не се тормози от този факт и добави, че в случай че Божков е почтен, той би трябвало да си почисти името, а в случай че ли не, има правосъдна система, която да предприеме съответните дейности.

При кацането си в страната в петък на предприемача бе връчена призовка да даде показания по дело, което започва точно поради негови обвинявания, че е давал подкупи на Борисов в последния му мандат като министър председател и на неговия финансов министър Владислав Горанов, който към този момент е глобен по " Магнитски “, под предлог, че това е било " такса успокоение “.

Заради тези обвинявания през 2022 година Борисов, Севделина Арнаудова и Власдислав Горанов бяха задържани от полицията по времето на кабинета на Кирил Петков. По-късно обаче съдът разгласи арестите за противозаконни.

От Лиляче Борисов атакува " Продължаваме промяната – Демократична България “, като ги упрекна в осъществяването на чистки в Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната, бордовете на тотото и на Държавната консолидационна компания.

На идващия ден Кирил Петков се обърна към Борисов и го помоли да не приказва през медиите, а " в случай че желае да си приказват, да му вдигне телефона “.

Петков бе безапелационен, че водачът на ГЕРБ би трябвало да се обърне към министър-председателя по отношение на всевъзможни назначения. Той напомни, че има над 10 заместник-министри на ГЕРБ, които сега са част от кабинета и са били съгласувани и с Мария Габриел, и с Николай Денков.

Съпредседателят на ПП-ДБ съобщи, че няма никакво доверие в и.ф на основен прокурор Борислав Сарафов. По проблема с Божков, Петков съобщи, че прокуратурата и съдът би трябвало да си свършат работата, без да се въздействат от политическите събития. Бившият министър председател осъди и убийството на Алексей Петров, заявявайки, че  неприемливо да има показни разстрели в европейска страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР