Напрежението между Русия и България заради позицията на нашата страна

...
Напрежението между Русия и България заради позицията на нашата страна
Коментари Харесай

Хит на пазара в Одрин: Българи намериха решение за кризата през зимата

Напрежението сред Русия и България поради позицията на нашата страна по отношение на войната в Украйна от месеци се изостря. След като Русия и съветската енергийна компания „ Газпром “ стопираха газовия поток за България, българските жители започнаха да се тормозят по какъв начин ще изкарат зимата на фона на увеличаващите се цени на тока и газта, заяви турския новинарският канал NTV.

 NTV

Докато газовата рецесия в България се чака да се задълбочи през зимния сезон, българите, които умуват по какъв начин да задоволят потребностите си от отопление през зимните месеци с различни източници, откриха решението в Одрин.

 NTV

Нашенци започнаха да купуват с чували и даже с камиони горивни пелети от комшиите.

 NTV

Много български жители тази зима още веднъж се готвят да употребяват печки. Те започнаха да транспортират с камиони до България пелетното гориво, създадено в заводите в Одрин. В репортажа на турската медия се загатва, че българските жители, които демонстрират огромен интерес към пелетното гориво, получено посредством мелене на дървесни останки на стърготини, сушени и пресовани в машини под налягане, пълнят багажника на колите си с чували с пелети навръщане към страната след ежедневния си пазар в Одрин.

 NTV

Мехмет Орба, притежател на компания, изясни, че българските жители са показали огромен интерес към стоката му. Той добави, че съвсем всичките му клиенти са българи. Орба изясни, че са изправени пред огромно търсене.

„ Като търговец се постанова аз да закупувам от други турски производители, тъй като не можем да смогнем на търсенето. Гражданите, които идват всекидневно в Одрин, купуват от ден на ден пелети. Те се опасяват, че ще преминат през тежък интервал както поради повишаването на природния газ, по този начин и поради стопански проблеми в България “, заключи одринският търговец.

 NTV


Инфо: Марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР