Напрежение сред хората в Резово се породи заради събарянето на

...
Напрежение сред хората в Резово се породи заради събарянето на
Коментари Харесай

Резово скочи заради събарянето на рибарски клуб

Напрежение измежду хората в Резово се породи поради събарянето на паметен риболовен клуб. Намерението на общината да разчисти терена към границата провокира публично неодобрение.

Повече от 20 години на метри от граничната река Резовска е закътан клуб, наличен единствено за осведомени. „ Пускали сме хора, само че единствено другари. По принцип не е заведение”, разяснява Христо Тодоров пред бТВ.

Васил Георгиев – Васко Паяка прибавя, че на първо място е било шубрак. Писателят Боян Биолчев разяснява: "Човекът си вади някой лев за прекарване. За мен е изненада, че макар възбраната в страната да се правят строителни работи, тук кипи всесилен труд, в уместно време за повдигане на прахуляк ".

"Ще се почисти, ще стане като насреща, като при комшиите. Идват туристи и споделят: "Как можете да търпите, при започване на Европейски Съюз такова нещо! " и се реши да се почисти терена ", разяснява кметският наместник на Резово Георги Чавдаров.

От общината са безапелационни, че теренът със статут на земеделска земя ще бъде облагороден и на него няма да се строи. Но не всички имат вяра.

Според режисьора Евгений Михайлов някой е хвърлил око на това място. „ Този, който къса билетчета в продължение на години и печели стотици хиляди левове от това, че през частния му парцел се минава, с цел да се стигне до плажа на Силистар, който е извънредно държавна благосъстоятелност ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР