Напрежение на Позитано 20. От партията твърдят, че се прави

...
Напрежение на Позитано 20. От партията твърдят, че се прави
Коментари Харесай

Ръководството на БСП: Някой иска да провали преговорите за правителство

Напрежение на " Позитано " 20. От партията настояват, че се прави опит да се блокират договарянията за сформиране на държавно управление.

В мейл до медиите от Българска социалистическа партия осведомят, че за вторник няма свикано съвещание на Националния Съвет на Българска социалистическа партия, нито подписка за свикването му, се споделя в публична позиция на Изпълнителното бюро на столетницата. Те опровергават появилата се по-рано денем информация, че съвещание е било свикано по искане на 1/3 от членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

" До този миг в отдел " Деловодство " на Българска социалистическа партия не е импортирана подписка с 1/3 от членовете на Съвета, каквото е условието на чл.16 от Правилника за организацията и активността на Народно събрание. На имейли на членове на Народно събрание е изпратен текст за привикване на съвещание с прибавен лист на 64 души без нито един автограф от тях. Така наречената подписка е без подписи. Изпратеният текст е от [email protected]. В Българска социалистическа партия няма такава записана конструкция ", пишат още от партията.

" За нас е явно, че се основава изкуствено напрежение, с цел да се блокират договарянията за сформиране на държавно управление ", допълват още от партийната централа.

След загубата на парламентарните избори, Корнелия Нинова разгласи, че подава оставка. В същото време тя бе определена за ръководител на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " в Народното събрание, което към момента не е свикано.

Нинова ще води и договарянията с " Продължаваме промяната " за сформиране на държавно управление и неговата стратегия. В същото време вътрешната съпротива на " Позитано " 20 настоя водачът в оставка да се отдръпна от договарянията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР