Напрежение и днес срещу държавните мерки за борба с чумата

...
Напрежение и днес срещу държавните мерки за борба с чумата
Коментари Харесай

Близо 30 часа продължава блокадата на пътя Сливен - Ямбол

Напрежение и през днешния ден против държавните ограничения за битка с чумата по свинете. Близо 30 часа продължава блокадата на пътя Сливен - Ямбол край село Крушаре. Репортерът ни Румяна Стефанова следи обстановката.

Протестът на притежателите на свине и техни поддръжници продължава. Исканията са ограниченията да бъдат преразгледани, с цел да не се колят през август прасетата, а това да се отсрочи до ноември.

Остава затворен пътят Свилен - Ямбол. В мощ е обходен маршрут през селата Камен, Жельо Войвода и Кабиле.

Протестиращите споделиха, че една част от животните към този момент са заклани, за другите обаче стопаните са безапелационни, че няма да ги умъртвят непринудено.

Рано тази заран и стопани от ямболското село Тенево излязоха на кротичък митинг. По-късно те се причислиха към протестиращите в Крушаре.

Малко преди обяд край Крушаре породи напрежение сред водач на рейс, минал през полицейските постове, които отклоняват трафика.

В началото на идната седмица следва да бъдат систематизирани данните за броя на животните, отглеждани в персоналните стопанства и ще се пристъпи към насилственото им умъртвяване, споделиха от регионалната дирекция по сигурност на храните в Сливен. Стопаните се заканиха да не позволен ветеринарните управляващи до дворовете си и да продължат с митингите.

Блокада край Крушаре остава и довечера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР