Напредването на руските въоръжени сили към Киев се е забавило,

...
Напредването на руските въоръжени сили към Киев се е забавило,
Коментари Харесай

Руската офанзива към Киев се забавя

Напредването на съветските въоръжени сили към Киев се е забавило, като те са изправени пред логистични провокации, в това число дефицит на храна за някои елементи и наподобява, че Москва преразглежда проектите по какъв начин да продължи напред към града, съобщи Ройтерс, като цитира поискал анонимност американски представител.

“Една от аргументите за какво нещата на север от Киев наподобява са в застой, е, че самите руснаци се прегрупират и премислят и пробват да се приспособяват към провокациите, с които се сблъскаха ”, добави той.

Цитиран от Асошиейтед прес почитан източник от западно разузнаване заяви, че досега са били убити или пленени над 5000 съветски военни. Украинските сили са унищожили забележителен брой съветски самолети и танкове и някои системи за противовъздушна защита, написа Българска телеграфна агенция.

Според източника на АП съветските сили са засилили потреблението на артилерия на север от Киев и към източния град Харков и северния град Чернигов, като през последните 48 часа употребяват по-тежки оръжия. Той добави, че съветските сили са блокирани в региона на Донбас, където са съсредоточени множеството украински сили, които се бият от осем години със силите на подкрепяните от Русия самопровъзгласени републики.

Най-малко осем души починаха в Харков след съветски въздушен удар против жилищен регион в града, който е подложен на набези от съветските сили, оповестяват украинските управляващи, представени от Франс прес и Укринформ.

При въздушния удар са били ранени шестима души, а 38 души са били избавени, заяви във Facebook украинската Държавна работа за изключителни обстановки. Тя разгласява фотография на спасители, работещи в развален жилищен блок.

Двама от избавените са били извадени отдолу под руините на пететажния блок, спасителите не престават работата си, се споделя още в известие на службата в Телеграм. 

По-рано беше обявено, че при обстрел на централния площад на Харков от съветските войски са починали 10 души, напомня Укринформ.

Най-горещата точка в Украйна е Херсон, следвана от Харков и на северозапад от Киев, съобщи Олексий Арестович, консултант на ръководителя на президентската канцелария по телевизия “Рада ”. Той посочи, че в Херсон се водят борби по улиците сред украинските въоръжени сили и съветската войска. 

“Втората точка е направлението на северозапад от Киев, където врагът пробва да се групира и прегрупира, а ние нанасяме мощни артилерийски удари по него ”, добави Арестович.

Британският министър председател Борис Джонсън порица през днешния ден " отвратителните " бомбардировки, осъществени от Русия в Харков, втория по величина украински град. Той ги съпостави с ударите, нанесени против Сараево през 90-те години на предишния век.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР