Напредъкът на Република Северна Македония /РСМ/ към пълноправно членство в

...
Напредъкът на Република Северна Македония /РСМ/ към пълноправно членство в
Коментари Харесай

Радев иска Северна Македония и медиите й да работят срещу езика на омразата

Напредъкът на Република Северна Македония /РСМ/ към пълноправно участие в Европейския съюз е стратегическа цел за България. Нейната реализация обаче зависи от готовността и политическата воля на югозападната ни съседка за осъществяване на критериите за участие в Европейски Съюз и ценене на правата на жителите, които намерено изявяват българската си национална еднаквост, сподели президентът Румен Радев по време на експертна полемика за положението и вероятностите за развиване на връзките сред България и Република Северна Македония.

Срещата се организира по самодейност на президента на " Дондуков “ 2 и в нея участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, както и изявени български учени, специалисти, дипломати и публицисти.

Според участниците в полемиката европейската интеграция на всички страни от Западните Балкани е от стратегически интерес за страната ни и ще способства за затвърждаване на демократичните процеси и поощряване на добросъседските връзки и икономическия напредък в целия район, оповестиха от прессекретариата на президента.

Разрешаването на въпросите в двустранните връзки сред България и Република Северна Македония изисква политическа воля, деен институционален разговор и постигането на необратимост в построяването на добросъседски връзки, уточни Румен Радев.

По думите на президента трайното превъзмогване на насъбраните несъгласия няма да се реализира единствено с политически заявления и е нужна връзка и ангажираност на институциите на всички равнища, мъдрост, разсъдък и проницателност и от двете страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР