Напредъкът на фронтовете в Украйна срещу руските сили е по-бавен

...
Напредъкът на фронтовете в Украйна срещу руските сили е по-бавен
Коментари Харесай

На фронта в Украйна: Руските и украинските сили водят ожесточени боеве

Напредъкът на фронтовете в Украйна против съветските сили е " по-бавен от стремежи ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски пред Би Би Си.

" Някои считат, че това е холувидски филм и чакат резултати на момента. Но не е по този начин. Залогът е животът на действителни хора, " акцентира Зеленски. И добави, че настъпателните дейности са затруднени, защото повече от 200 000 квадратни километра от територията на Украйна са минирани от съветската войска.

Украинските сили укрепват позициите, до които са достигнали, в регионите на южната фронтова линия, откакто реализираха " непълен триумф " в борбата с съветските сили, съобщи боен представител. Русия концентрира главните си старания в четири посоки – Лиман, Бахмут, Авдеевка и Мариинка.
Украинските сили печелят терен и към Мелитопол и Бердянск в Запорожка област, съобщи Андрий Ковальов, представител на Генералния щаб на украинските въоръжени сили.

През миналата нощ в редица украински райони, в това число столицата Киев, още веднъж беше оповестена въздушна паника. Русия е изстреляла минимум 30 ирански дрона по цели в страната, като 28 от тях са били унищожени. В град Лвов е улучен в обект от сериозната инфраструктура. Няма потърпевши хора.

Междувременно съветското министерство на защитата съобщи, че е осуетило украинско нахлуване с дронове против Московска област. 

 
Всъщност, имаше офанзива. Средствата за битка с дроновете си свършиха работата. Съответните органи проверяват сега.
Дмитрий Песков – представител на Кремъл

По-рано Русия заяви, че през последното денонощие нейните сили са блъснали и унищожили осем склада за муниции в Украйна и са отблъснали украински офанзиви в три бранша. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР