Направихте няколко погрешни внушения на вчерашната пресконференция - това казва

...
Направихте няколко погрешни внушения на вчерашната пресконференция - това казва
Коментари Харесай

Разработчикът на българската молекула срещу коронавируса към Борисов: Правите погрешни внушения

Направихте няколко неправилни внушения на вчерашната конференция - това споделя в особено послание до медиите изпълнителният шеф на " Микар 21 " Димитър Димитров, като с думите си той засяга премиера Бойко Борисов.
" Микар 21 " ( " Мицар Иновейшън " ООД) е компанията, която тъкмо преди оповестяването на изключителното състояние беше показана в Министерския съвет като разработчик на молекула, която стопира коронавирусите по принцип.
" Бихме желали да подчертаем, че досега всички направени вложения са от нас, в качеството ни на частни лица и създатели на компанията. От страната не сме получили и 1 /ЕДИН/ лев ", споделя Димитров, откакто нощес (23 април) Борисов разгласи, че би дал 40 млн. евро, само че единствено молекулата да работи. Димитров се оплаква, че от 10 март насам, когато създаването беше презентирана от държавното управление, било оставено усещане от страната, че ще помогне финансово, само че през днешния ден това по този начин и не е станало. Директорът на компанията споделя и, че дружно с друга компания " Болка Фармасютикъл " ООД е подала документи до Българската банка за развиване (ББР) за приемане на средства от Фонда за финансови вложения. " Въпреки поредицата от над 10 срещи в границите на последните 10 месеца, към момента няма дефинитивно решение за това дали Фонда ще се включи. Документите към момента са в развой на разглеждане ", написа Димитров.
" Микар 21 " е единствената компания в света, която има разработки (молекули първи в класа си) в областите на протеините от CCR1-CC10 (които дават отговор за автоимунната система и редките заболявания и които, съгласно редица интернационалните учени, са пътят в битката с коронавирусите, като молекулите попречват свързването на коронавирусите с клетките) ", изяснява още Димитров.
Припомняме, че коронавирусът SARS-CoV-2 се " закача " за епителните кафези на човешкия бял дроб с така наречен S протеин . Този протеин е гликопротеин и видът му е PROS1, като той безусловно служи като ключ на вируса да влезе в човешка епителна клетка - през ензима ACE2, който е самобитната брава . Протеините CCR1 са протеини, които задействат имунен отговор на клетъчно равнище против външна опасност. Затова и пред Actualno.com господин Димитров посочи, че " Микар 21 " е напреднала в създаването си и към този момент работи в изследване на три метода на деяние с молекулата, като една от концепциите е за косвен метод.

Димитров оповестява и друго: " Микар 21 " сега изготвя планова документи по кандидатстване по програмата IMI (Инициатива за новаторска медицина), в партньорство с български и шотландски университети, компании от България, Германия и Съединени американски щати. Проектът ще бъде предаден на 12 май 2020 година за оценяване. Тук е моментът да посочим, че планът има за цел да сътвори благоприятни условия за реализация на едно лекарство от стадия на откриване и моделиране на лекарствената молекула през предклинична фаза (каквата в България до този миг няма) и фаза 1. Считаме, че подобен план е в основата на реализация и привличане на голяма милиардна промишленост и вложения в страната ни ".
Ако страната няма да оказва помощ, най-малко да не пречи, помоли Димитров в диалог с Actualno.com.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР