Направихме така, че да черпим изключително малко количества природен газ

...
Направихме така, че да черпим изключително малко количества природен газ
Коментари Харесай

Министър на Радев се гаври с ПП и ДеБъ в БНТ: Всички наши успехи показват тяхната некадърност

Направихме по този начин, че да черпим извънредно малко количества природен газ от „ Чирен “ през януари. Това съобщи в „ Денят стартира с Георги Любенов “ служебният министър на енергетиката Росен Христов. Причината е да се държи цената в микса ниска.

За контракта с турската компания „ Боташ “ Росен Христов сподели, че врявата се надига от „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “. Всички триумфи, които направихме, ясно демонстрират техните неуспехи, разяснява Росен Христов.
Само че това количество в „ Чирен “ няма по какъв начин да се обезцени и след това да си го употребяваме на ниска цена, защото газохранилището е нагнетено при висока цена на газа. Рано или късно това количество би трябвало да се изчерпи, разяснява Христов.
През октомври и ноември сме имали достъп до по-евтин газ, по тази причина всички количества са пуснати на пазара, с цел да се усети глътка пресен въздух. В момента напъните са цената да се държи под 200 лева за 1000 кубически метра, което дава опция на стопанската система да работи в по-системен режим.

Трябва да се мисли за българската стопанска система в непокътнатост, разяснява Христов. По думите му държавното управление работи в безспорен синхрон, с което е почнало за спада равнището на инфлацията.
„ За да имаме в България евтини горива, „ Лукойл “ би трябвало да работи. През последваща седмица ще подпишем контракт с гръцката страна, с цел да обновим този план и да стартира допустимо най-бързо построяването на петролопровода. Той е нужен, с цел да получаваме не съветски нефт “, уточни Христов.
Докладът на ДАНС и другите служби за проблема с „ Джемкорп “ са ясни. В самия меморандум няма разказани суми за възможни вложения. Но в случай че той не е обвързващ, за какво е подписан в гранитна зала, попита енергийният министър Росен Христов.

Компанията „ Ай Пи 3 “ (IP3) е учредена през 2016г., а първият и план е трансфер на американска нуклеарна технология, осъществен дружно с съветска компания в Саудитска Арабия. Той приключи с следствие, добави още Христов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР