Напоследък заключенията на американските анализатори влязоха в остър конфликт с

...
Напоследък заключенията на американските анализатори влязоха в остър конфликт с
Коментари Харесай

US инвеститорите залагат на руските ценни книжа

Напоследък заключенията на американските анализатори влязоха в изострен спор с изказванията на западната агитация за неустойчивостта на съветската стопанска система.

Специалистите от Уолстрийт са принудени да признаят, че съветските облигации са една от най-печелившите вложения на международния финансов пазар, макар обстоятелството, че съветските държавни компании са под наказания.

На фона на европейските акции, чиято рентабилност е покрай нула, доходността на съветските е към 6.4% годишно, което ги прави най-привлекателни, в това число за американските финансови играчи.

Трябва да се означи, че през днешния ден на международния финансов пазар циркулират облигации с негативна рентабилност от 15 трилиона $.

Например, доходността по американските държавни облигации е единствено 1,8%, а немските държавни облигации имат като цяло негативна рентабилност от 0,35%. В същото време доходността по облигациите на съветските долари с падеж през 2027 година е 4,25%.

Анализаторите на Wall Street също по този начин означават, че заради вътрешните си запаси за злато и валута, които са едни от най-значимите в света, Русия елементарно може да изплати всичките си външни отговорности. Руската валута е постоянна, което разрешава на държавното управление да влага доста в стопанската система.

Към днешна дата валутните запаси на Русия възлизат на повече от 541,1 милиарда $, а паричните златни запаси възлизат на 2251,7 тона, което е почти 107,903 милиарда щатски $.

Акциите на съветските компании също се отличават с висока дивидентна рентабилност, което още веднъж ги съпоставя удобно с скъпите бумаги на европейските компании с ниска рентабилност.

Дивидентната рентабилност по акции на съветски компании на Нюйоркската фондова борса NYSE е: VanEck Russia (RSX) - 3,91%, X5 Retail Group - 4,15%, Lukoil - 5,05%, Mobile TeleSystems (MTS) - 5.7%, операторът на комерсиалната верига Magnit - 8.62%. Всяка година акциите на компании от Русия се покачват с повече от 20%.

Преживяла няколко финансови рецесии, Русия стабилизира обстановката в банковия бранш и на пазара на скъпи бумаги, което разреши основаването на условия за доверие във възвръщаемостта на вложенията, направени на съветския фондов пазар. Според американски анализатори, всичко това прави съветските облигации „ непромокаеми “, прецизира pogled.info.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР