Напоследък виждаме две тенденции при превозните средства по суша, вода

...
Напоследък виждаме две тенденции при превозните средства по суша, вода
Коментари Харесай

Първата летяща лодка на водород

Напоследък виждаме две трендове при транспортните средства по суша, вода и въздух - или да са с оптимално екологично задвижване , или да комбинират два вероятни метода на напредване.
 Lufthansa Technik, Explorer A330 и първокласната летяща суперяхта
Самолетът, който трансформира визиите за пътешестване първа класа

Петзвезден хотел в облаците

Преди дни в Дубай пък бе показан един забавен план, който дава отговор и на двете условия. The Jet в първата в света летяща лодка на водород , която по проект ще направи първия си тестови полет през ноември 2023 година

Тя е конструирана да се задвижва от две водородни горивни кафези , които не създават излъчвания, до момента в който лети ниско и гладко над вълните " в тишина ".

UAE: World's first hydrogen-powered flying boat, "THE JET,’ set to launch in Dubai Featuring an iconic design, the boat's world premiere will be held in Dubai.
— Amazing facts ® (@Currentaffa29)
Водородните горивни кафези, формирани от особено обработени плочи, генерират електричество посредством разбъркване на водород и О2 , без да отделят нездравословни артикули от този развой.

Друго особено за The Jet са така наречен подводни криле - това са сходни на крила остриета под корпуса, които " прерязват водата ", когато лодка форсира. Така тя се повдига над водата, сходни на хидропланите.

A “flying boat ” may sound like an oxymoron, but a certain Swiss start-up is ready to prove otherwise.

The Jet ZeroEmission is launching what it claims will be the world’s first hydrogen-powered flying boat next year in Dubai.
— Nautic Mag (@NauticMag)
По проект ексцентричната лодка ще е дълга 9.75 м, ще тежи шест тона и ще може да транспортира до 12 пасажери плюс водача, както и багаж, и колела, на 80 см над водата със скорост от 74 км/ч.

Дизайнът е дело на основаната в Швейцария стартъп компания THE JET ZeroEmission. Той се отличава с огромни, затъмнени прозорци, от които пасажерите могат да се любуват на гледката в близост, предава Daily Mail.
 Maca S11 Carcopter, хеликоптерите на водород и това ли е Формула 1 на бъдещето
Летящата Формула 1 на бъдещето

Бързо и екологично

Според основателите на летящата лодка, тя ще влезе в приложимост най-много в обслужването на първокласни хотели и " извънредни посетители " на някои от " най-бляскавите места по света ". И тук Дубай още веднъж ще бъдат първенци.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР