Напоследък доста се разшумя покрай поредната биография за живота на

...
Напоследък доста се разшумя покрай поредната биография за живота на
Коментари Харесай

Меган Маркъл отвръща на удара: Светът е едно токсично място, в което кликовете са най-важни

Напоследък много се разшумя около следващата биография за живота на Меган Маркъл и принц Хари. Книгата е представена непрекъснато, а от нея изникват какви ли не нови детайлности за живота на херцозите на Съсекс. Нови детайлности, които даже и те самите най-вероятно не знаят за себе си.

Още преди излизането на книгата стана ясно, че Меган и Хари нямат нищо общо с нейното написване и от тях не са взимани изявленията, които да допринесат за обективността на биографията. От Двореца също излязоха с изказване, че книгата е написана без никакво присъединяване от страна на кралското семейство и показва само гледната точка на нейните създатели - двама кралски хроникьори.

Преид дни Меган се включи в онлайн конференцията 19th* Represents, където много намерено и задоволително ясно изрече неласкавото си мнение за жълтата преса и заглавията, които имат за цел да събират кликове.

 Меган Маркъл Getty

Заедно с останалите участници във виртуалната среща Маркъл разиска основаването на платформа с фокус върху половото пълноправие. В част от диалога Меган разиска от персонален опит и жълтите публицисти, визирайки крещящите заглавия, измислени, с цел да притеглят вниманието и да шокират читателя. Меган съобщи, че "в журналистическата подчиненост от полезности мястото на читателя е от дълго време заместено от трафика и потреблението " .

Ето какво още сподели херцогинята по тематиката с подправените вести:

От персонален опит знам какъв брой огромно въздействие имат медиите. През послендите няколко години видях по какъв начин единствено едно гръмко заглавие, може да остави огромен отпечатък върху хората, да промени мисленето им, да направи света едно в действителност токсично място. Със брачна половинка ми си приказваме доста постоянно за това. За тази "икономика на вниманието ". В това се е трансформирал цифровият свят, по този начин сега той печели пари - пробва се да грабне вниманието на хората посредством илюзия, вместо да покаже истината. И в един миг всички започваме да се усещаме по-отдалечени едни от други, вместо цифровият свят да ни сближава. Дигиталното пространство и медиите се нуждаят от доста сериозен мониторинг на наличието. В устрема си да сграбчен вниманието на читателите, изборът пада върху това да кажеш нещо неистинно, да преиначиш обстоятелствата, да преувеличиш елементи от историята. Някой ден, уповавам се, ще можем да се завърнем още веднъж към времето, в което репортерите ще дават единствено и само истината, ще излъчват информацията и новините си през призмата на благосклонността и състраданието - това ще сплоти хората.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР