Напомням на читателите, че СпейсЕкс е в разгара на много

...
Напомням на читателите, че СпейсЕкс е в разгара на много
Коментари Харесай

УСПЕХ: СпейсЕкс проведе 30-тия си безавариен космически полет за 2021-ва година!

Напомням на читателите, че СпейсЕкс е в разгара на доста натоварена стартова акция тъкмо преди празниците, като бяха планувани общо три изстрелвания в границите на четири дни. Две от тях са към този момент в историята. Стига всичко да мине по проект, във вторник в 12:06 ч. българско време би трябвало да излети ракета “Фалкън 9 ” с товарен транспортен съд “Карго Драгън ” на път към Международната галактическа станция по програмата на НАСА за доставката на хранителни запаси за астронавтите. За страдание метеоролозите плануват единствено 40% късмет за удобно време, тъй че отлагания не са изключени.

Когато “Карго Драгън ” стартира своя полет, това ще е финалното изстрелване на СпейсЕкс за 2021-ва, 31-во в границите на една календарна година и рекордно за американската компания. 

Но да се върнем на днешния старт. Беше употребена степента “B1067 ”, като това бе трети полет за нея. Предишните два полета на ускорителя включваха извеждането в космоса на път към МКС 22-рата постоянна товарна задача на СпейсЕкс (посредством транспортен съд “Карго Драгън ”) и третата постоянна пилотирана (посредством “Крю Драгън). Изведения през днешния ден сателит “Turksat-5B ” е очакван да работи в геостационарна орбита и да обезпечава телекомуникационни услуги за Турция. Това е вторият спътник от поредицата “Turksat ”, изстрелян с ракета на Илон Мъск. Предходният хвърча през януари т.г., а третият е очакван да полети през януари 2022-ра. Спътниците са издигнати от европейската корпорация Еърбъс.

Няма спор – СпейсЕкс е на път да завърши една извънредно сполучлива година без повреди. 

Видеозапис от днешния полет – Youtube връзка

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР