„Напомня на времената, когато албанските лидери се гордееха, когато целуваха

...
„Напомня на времената, когато албанските лидери се гордееха, когато целуваха
Коментари Харесай

Ким Мехмети: Мини Шенген е важна стъпка към реализацията на идеята за Велика Сърбия

„ Напомня на времената, когато албанските водачи се гордееха, когато целуваха обувките на сръбските крале, а нахално плюеха в ръката на брата-албанец.” С такава сериозна позиция излезе Ким Мехмети – публицист и политически анализатор, във връзка присъединяване на албанския министър председател Еди Рама в тристранния стопански конгрес в Скопие, в който участваха президентът на Сърбия Александър Вучич и министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев.

Той съобщи, че „ художникът” (Еди Рама е приключил Художествена академия в Тирана) е изменник на ползите на албанците.

Според Мехмети, планът на Рама, Заев и Вучич, прочут като „ мини-Шенген”, а през днешния ден преименуван в „ Отворени Балкани”, не е нищо друго, с изключение на значима стъпка към реализацията на концепцията за „ сръбски свят” или Велика Сърбия, осведоми БГНЕС.

„ И въпреки да е известно, че без Белград славомакедонците се усещат като дете без майка, която го е родила и отгледала, поражда разумният въпрос: кое е това, което прави Албания по-близка до Сърбия, в сравнение с до Косово?!”, пита общественикът.

Според него, „ братството сред художника и сръбския президент евентуално е обвързвано с общия им проблем, който ги кара да не харесват и да се опасяват от ЕС” – това са проблемите, които имат със закона и желанието техните страни да останат „ крави “, които са хранени от всички жители, само че които доят единствено те двамата”.

„ Въпреки това би трябвало да се признае: Художникът в никакъв случай не е крил, че се усеща по-добре със славянските си сътрудници, в сравнение с с албанските”, счита Мехмети. Според него, Рама въобще не е впечатлен от рецензиите на албанците и „ живее пълноценно с политическата си свобода”. ”Както живеят единствено тези, които нямат възприятие за позор.”

Според писателят, Еди Рама показва предпочитание да се хареса на Вучич и демонстрира, че „ политиката е диаметралност на истината и честността”.

„ Но едно нещо би трябвало да се признае: Художникът прави това, тъй като към момента има албанци, които го обичат подобен, какъвто е, и които не са осъзнали, че за разлика от естествените бедствия, след които растителният и животинският свят възкръсват съвсем каквито са били преди, след политически бедствия нищо не може да се възвърне и възроди”, счита Мехмети.

В Скопие се срещнаха последователите на балканския „ мини-Шенген”.

„ Липсват доста водачи от този район, в това число министър председателят на Косово, което явно въобще не пречи на Художника”, твърди писателят. Това, съгласно него, " припомня на времената, когато водачите на Албания се гордееха, когато целуваха обувките на сръбските „ крале “, само че не се срамиха, когато плюеха на ръката на своя брат албанец”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР