“Наполи разгроми “Аякс с 6:1 в Амстердам, така регистрира трета

...
“Наполи разгроми “Аякс с 6:1 в Амстердам, така регистрира трета
Коментари Харесай

Аякс записа рекордно тежък провал в Европа

“Наполи ” разгроми “Аякс ” с 6:1 в Амстердам, по този начин записва трета поредна победа в група А на Шампионската лига. И нанесе най-тежкото проваляне на нидерландския гранд в евротурнирите.

Джакомо Распадори вкара два гола и подаде и за още един. Останалите попадения бяха дело на Джовани ди Лоренцо, Пьотр Зиелински, Хвича Кварацхелия и Джовани Симеоне. Пореден мощен мач направи грузинското крило Кварацхелия, който с изключение на попадението, записа асистенция и беше в основата на още два гола за своя тим.

“Аякс ” надали е очаквал подобен процес, откакто поведе с 1:0 още в 9-ата минута посредством Мохамед Кудус.

“Ливърпул ” стигна до елементарен триумф с 2:0 над шотландския “Рейнджърс ”. “Наполи ” е на върха с 9 точки, “Ливърпул ” е с 6, “Аякс ” е с 3, а “Рейнджърс ” е без актив.

В група В белгийският “Брюж ” продължи победния си рейд с 2:0 над “Атлетико ” (Мадрид) и също има цялостен актив от 9 точки от 3 мача. Нещо повече - не е позволил гол, а е вкарал седем.

“Порто ” се наложи с 2:0 над “Байер ” (Леверкузен), като останалите три тима са с по 3 точки, което прави борбата в групата доста забавна, като се изключи че се развива изненадващо.

В група С “Интер ” (Милано) реализира втора победа в група С с 1:0 над “Барселона ”, по този начин каталунците са с две провали. Предстои може би уверено за второто място връщане на визитата на “интеристите ” на “Камп Ноу ”.

Единственото попадение вкара Хакан Чалханоглу в 4-ата минута на добавеното време на първото полувреме.

Двубоят ще се запомни с уверено присъединяване на ВАР. След почивката гол на Барса беше анулиран поради игра с ръка. След това видеоарбитрите не зачетоха претенциите на гостите за дузпа в тяхна изгода - още веднъж за игра с ръка.
 Снимка АП/БТА

“Байерн ” (Мюнхен) прегази “Виктория ” (Пилзен) с 5:0 и е с цялостен актив. “Интер ” има 6 т., Барса с 3, а чехите са с 0.

В група D “Айнтрахт ” (Франкфурт) и “Тотнъм ” не си вкараха голове и към този момент имат по 4 точки.

“Спортинг ” (Лисабон) загуби тежко в Марсилия от “Олимпик ”, само че остава на върха с 6. Френският отбор записа първа победа и направи борбата и в това каре доста вълнуваща. Разликата сред първия и четвъртия е единствено 3 т.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР