Наполи победи Милан с 1:0 като гост в дербито на

...
Наполи победи Милан с 1:0 като гост в дербито на
Коментари Харесай

Наполи излъга Милан, скандално решение на ВАР реши дербито

Наполи победи Милан с 1:0 като посетител в дербито на 18-ия кръг на Серия А. Гостите съумяха да открият резултата при започване на дуела посредством Елиф Елмас (4), а "росоенрите " стигнаха до изравнително попадение в края на дуела посредством Франк Кесие, само че то бе скандално анулирано поради засада на Оливие Жиру.

С успеха Наполи измести съоерника си от втората позиция и сега двата отбора са с идентичен актив от 39 точки, с четири по-малко от водача Интер.

Двата тима стартираха в положително движение и гостите съумяха да открият резултата още в 4-ата минута, когато Пьотр Желински центрира от ъглов удар на близката греда, където Елиф Елмас осъществя с глава.

"Партенопеите " продължиха да са нападателни и десният фланг работеше чудесно където действаха Кевин Малкут и Ървинг Лозано.

В с;едващите минути "росонерите " придвижиха играта в по-предни позиции, само че домкаините не съумяха да застршат вратата на Майк Менян.

В 18-ата минута Фоде Бало-Туре центрира остро в наказателното поле, където Златан Ибрахимович стреля с глава, само че около левия непряк дирек.

Атаките на домакините продължиха да бъдат без заостреност и отбраната на гостите се справяше без проблем с тях. В същото време възпитаниците на Лучано Спалети се опитваха да застрашат вратата на Майк Менян със скоростни контраатаки.

В 34-ата минута Алесандро Флоренци доближи до отбита топка и насочи отдалечен изстрел, който премниа рисково около левия непряк дирек.

До края на първото полувреме гостите пробваха да се възползват от грешките в отбраната на Милан, само че Майк Менян не трябваше да се намесва.

"Росонерите " стартирах нападателно второто полувреме и в 49-ата минута Давид Оспина трябваше да избива уверено в ъглов удар след изстрел на Златан Ибрахимович в близкия ъгъл.

Последваха минути, в които домакините пробваха да притиснат противника си, само че отбраната на "партенопеите " бе добре подредена и не допускаше рискове.

В 68-ата минута Жуниор Месиас получи от Сандро Тонали отдясно. Крилото напредна и насочи изстрел в далечния ъгъл, само че топката мина около гредата. Пет минути по-късно бразилецът центрира в наказателното поле, кудето Оливие Жиру стреля с глава над напречната греда.

В 76-ата минута Андреа Петаня получи в наказателното поле, само че последвалият му удар мина над вратата.

Милан притисна противника си и това даде резултат в последната минута на постоянното време. Франк Кеисе се възползва от безредие в наказателното поле, след което невъзмутимо осъществя в левия ъгъл. Но попадението бе анулирано скандално, откакто основният арбитър Давиде Маса видя, че има засада на Оливие Жиру, макар че Жуан Жезус игра с топката. Това бе и последното състояние в дуела.

МИЛАН - НАПОЛИ 0:1

0:1 Елиф Елмас 4'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

МИЛАН: Майк Менян, Алесандро Флоренци. Фикайо Томори, Алесио Романьоли, Фоде Бало-Туре, Садро Тонали, Франк Кесие, Жуниор Месиас, Раде Крунич, Брахим Диас, Златан Ибрахимович

Треньор: Стефано Пиоли

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР