Наполи победи Аталанта с 2:1 като гост в двубой от

...
Наполи победи Аталанта с 2:1 като гост в двубой от
Коментари Харесай

Наполи няма спирка! Победи Аталанта и записа 9-а поредна шампионатна победа

Наполи победи Аталанта с 2:1 като посетител в дуел от 13-ия кръг на Серия А, който опълчи първите два тима във краткотрайното класиране на италианския шампионат. В Бергамо домакините поведоха с гол на Адемола Луукман от дузпа, само че попадения на Виктор Осимен и Елиф Елмас донесоха 9-а поредна победа за „ партенопеите “ в шампионата.

С триумфа отборът на Лучано Спалети дръпна на върха в таблицата, като към този момент има 35 точки, до момента в който Аталанта остава втори с 27.

Двубоят стартира с напън на домакините, които в 17-ата минута извършиха ъглов удар. След центрирането на Теун Коопмайнерс, Рафаел Толой стреля с глава, само че топката се отклони в ръката на Виктор Осимен.

Затова съдията Маурицио Мариани прегледа обстановката с ВАР и отсъди дузпа. Зад топката застана Адемола Луукман, който в 19-ата минута бе непогрешим и порази вратата на Алекс Мерет.

Радостта на бергамаските продължи единствено 4 минути, защото в 23-ата минута Пьотр Желински сподели страхотна техника и центрира в наказателното поле, където Виктор Осимен надскочи противниковата отбрана и с глава прати топката в мрежата.

В 35-ата минута обратът за гостите от Южна Италия стана цялостен. Тогава Осимен откри Елиф Елмас в наказателното поле и там северномакедонецът с мощен шут вкара втори гол за Наполи.

Десет минути след началото на второто полувреме Аталанта можеше да изравни, само че шут на Адемола Луукман след добавка мина около вратата.

В идващите минути хората на Джанпиеро Гасперини пробваха да притиснат „ партенопеите “ в тяхната половина, само че отборът на Лучано Спалети направи няколко положителни контраатаки.

При една от тях в 79-ата минута Джовани Симеоне нахлу в наказателното поле и стреля, само че топката профуча около левия непряк дирек.

До края на мача „ Богинята “ атакуваше повече, само че Наполи удържа на натиска и по този метод завоюва доста значими три точки, с които разликата на върха стана цели 8 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР