Наполи изигра първия си мач, след като си осигури титлата

...
Наполи изигра първия си мач, след като си осигури титлата
Коментари Харесай

Наполи отпразнува титлата със стил срещу Фиорентина

Наполи изигра първия си мач, откакто си обезпечи купата в Серия А. Отборът на Лучано Спалети победи Фиорентина с 1:0 на " Диего Армандо Марадона ". Единственото попадение осъществя Виктор Осимен в 74-ата. Той се разписа от дузпа, откакто при започване на второто полувреме пропусна от бялата точка.

Атмосферата бе празнична игрища и на трибуните. Феновете посрещнаха с извънреден възторг играчите и треньорския щаб. 

За разлика от атмосферата на трибуните на терена нямаше празник. Домакините не започнаха доста добре срещата и Фиорентина бе по-активният тим първоначално. Първата добра опция в мача се откри пред Йович. След центриране на неговия сънародник Терзич нападателят стреля с глава, но Голини отрази удара. Малко по-късно Йович получи нов късмет, само че от дребен ъгъл още веднъж не съумя да преодолее вратаря.

Наполи не успяваше да сътвори доста в предни позиции, а Осимен бе изолиран. Тимът на Спалети стигна до най-хубавата си опция през първото полувреме в 33-ата минута, когато Ди Лоренцо направи двойно с Распадори и излезе на отлична позиция. Ударът му обаче не беше добър и топката отиде в ръцете на вратаря. 

В самия завършек на първата част Ървинг Лосано получи травма и в игра се появи Хвича Кварацхелия. Спалети явно не беше удовлетворен от представянето на неговия отбор и по всяка възможност бе споделил това с играчите, тъй като те започнаха по-активно второто полувреме. Присъствието на Кварацхелия, както и влизането на Жиелински и Лоботка, правеше играта на домакините в офанзива надалеч по-организирана.

Малко след почивката новите първенци на Италия можеха да поведат. Грешка в отбраната на “виолетовите ” докара до дузпа, след като Амрабат повали Лоботка. Ударът на Осимен от бялата точка обаче бе отразен от Терачано, който се оправи и с добавката на Ди Лоренцо.

Домакините въпреки всичко стигнаха до гол в 74-ата минута. Тогава Кварацхелия се разноски сред няколко играчи в наказателното поле и бе повален, а Осимен този път бе прецизен от отсъдената дузпа. 

Фиорентина създаде добра опция за равнене в 80-ата минута. След пробив на Венути той намери Нико Гонсалес в наказателното поле, само че той стреля доста неопределено. Три минути преди края влезлият като резерва Куаме пропусна отличен късмет. Той бе изведен прелестно от Йович, само че прати топката над вратата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР