Наплив на кандидати за огнеборци има във Варна. За 12

...
Наплив на кандидати за огнеборци има във Варна. За 12
Коментари Харесай

Наплив на кандидати за пожарникари във Варна

Наплив на претенденти за огнеборци има във Варна. За 12 свободни места се борят 80 души, което ще ни даде опция да създадем първокласен асортимент и да осъществим настояването на синдикатите най-малко трима души да работят дружно при случай, заяви шефът на Регионалната дирекция

„Пожарна сигурност и отбрана на населението“ комисар Тихомир Тотев. При старта на Седмицата на пожарната сигурност той заяви, че от началото на тази година в региона при пожари са починали петима души, а 18 са потърпевши, като броят на огнените произшествия е 2650. За същия интервал на предходната година жертвите са били 6, а ранените – 39. Най-много пожари стават в жилищни здания и в превоза, уточни комисар Тотев.

Той съобщи, че от най-ранна възраст децата би трябвало да бъдат обучавани да работят вярно при изключителни обстановки. За задачата чиновници на дирекцията ще проведат редица занятия с подрастващите, както и приемни за жители в района.

Тази година огнеборците във Варна ще празнуват и 140-годишен празник на пожарната. Службата е основана през 1878 година по предложение на тогавашния кмет Велико Христов. Първата пожарна команда била формирана от четирима души, оборудвани с две ръчни помпи.

От РДПБЗН-Варна благодариха на жители и някогашни чиновници, които са попълнили музейната колекция на структурата с над 30 нови експоната. Те ще бъдат показани в навечерието на годишнината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР