Напълно почистен, запръстен и заравнен е теренът в землището на

...
Напълно почистен, запръстен и заравнен е теренът в землището на
Коментари Харесай

Почистено е нерегламентираното сметище в община Върбица

Напълно измит, запръстен и изравнен е теренът в землището на върбишкото село Маломир. Това откриха през днешния ден, след инспекция по следващ надзор, специалисти от Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен, оповестяват от пресцентъра й.

На терена, за който инспекцията е сигнализирана преди повече от месец - от чиновник на Държавното горско стопанство във Върбица, към днешна дата не са открити налични боклуци. С тези си дейности общината е изпълнила предписанията, дадени от екоинспекцията в деня на първичната инспекция и навреме е предоставила информация за извозването и третирането на събраните боклуци - до районното хранилище в град Омуртаг, прецизират от пресцентъра на екоинспекцията.

Оттам напомнят, че на 2 юли, специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Шумен, в наличието на органи на реда, на представители на Община Върбица, на горски стражари към Североизточното държавно дружество, са открили сметосъбиращ автомобил, благосъстоятелност на Община Върбица, който е изхвърлял смесени битови боклуци от съдовете за проведено сметосъбиране. След осъществена инспекция от чиновници на общината, е обещано наставление - да бъдат почистени откритите боклуци и да бъдат възобновени качествата на околната среда, в положението, което е било преди замърсяването, допълват от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Шумен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР