Напълно е възможно допинг пробата на румънската тенисистка Симона Халеп

...
Напълно е възможно допинг пробата на румънската тенисистка Симона Халеп
Коментари Харесай

Допинг пробата на Халеп замърсена в лабораторията?

Напълно е допустимо допинг тестът на румънската тенисистка Симона Халеп да е била нечиста в лабораторията. Това е мнението на някогашния медицински съветник на тенисистката Дана Сафна, която беше потърсена за мнение по тематиката от портала Tennis World.

Халеп даде позитивна допинг-проба на 29-и август,  като беше намерено веществото роксадустат. Под формата на лекарство " Роксадустат " работи срещу анемия и съставлява инхибитор, който усилва ендогенното произвеждане на еритропоетин и подтиква производството на хемоглобин и червени кръвни кафези.

По думите на Сафна, тестът на Халеп, дадена три дни преди позитивната, не е дала такива резултати. А такава къса поредност, по мнението на лекарката, значи изцяло действително замърсяване на тестът в лабораторни условия. Сафна счита, че също по този начин този препарат е могъл да попадне у тялото й посредством храната, инцидентно или предумишлено.

В момента Халеп е с краткотрайно спрени права от Световната организация за интегритет в тениса от 21 октомври. Също по този начин се отбелязва, че Халеп е поискала да се отвори и проба “Б ” от теста, която обаче е удостоверила резултата от “А ” тестът.

31-годишната румънска тенисистка е една от фаворитките във всеки шампионат, в който взе участие в последните години. Тя има 24 трофеи на сингъл в шампионати на WТА, както и една на двойки. Има две победи в Големия Шлем – през 2018-а на “Ролан Гарос ” и през 2019-а на “Уимбълдън ”. Като цяло има 64 седмици на върха в женската класация.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР