Напълнете чушките с тази различна плънка и ще видите удоволствието

...
Напълнете чушките с тази различна плънка и ще видите удоволствието
Коментари Харесай

Пълнени чушки с кус-кус и стафиди

Напълнете чушките с тази друга плънка и ще видите удоволствието от смяната

Необходими Продукти

● чушки - 6 бр. червени
● лук - 1 глава кромид
● кускус - 250 г
● вода - 300 мл
● стафиди - 2 с.л.
● зехтин - 2 с.л. или олио
● краве масло - 2 с.л.
● кашкавал - 200 г настърган
● черен пипер
● червен пипер
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Кускусът е обичано вариво и закуска от детството, изключително когато сме го хапвали със сирене и захар, само че в модерното съвремие е едно отлично допълнение към пълнените чушки, като съгласно мое мнение е по-вкусен от ориза.

Предлагам ви да опитате тази чудесна и забавна рецепта, от която вие и вашите посетители ще си оближете пръстите!

Измиваме добре чушките и деликатно ги нарязваме по дължина, тъй че да могат да се изпълнят. Отстраняваме семената им, само че резервираме дръжките. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме на приблизително загрят котлон в тенджера дружно с маслото, до момента в който омекне.

Заемаме се с накисването на кускуса. Слагаме 300 мл вода да заври в дребна тенджера, прибавяме щипка сол и отстраняваме от огъня. В нея изсипваме кускуса и го оставяме да набъбне за няколко минути.

След като кускусът омекне добре, към него прибавяме стафидите, които можем да нарежем на ситно авансово или да ги оставим цели.

Добавяме малко олио, червен и черен пипер. Слагаме и запържения в маслото лук. Разбъркаме сместа и с нея пълним чушките. Подреждаме ги в намаслена тава и ги печем в авансово загрята на 200 °C фурна за към 40 минути.

Преди да станат изцяло подготвени, ги поръсваме апетитните пълнени чушки с настъргания кашкавал от горната страна и изпичаме още малко, до момента в който покафенее. Сервираме пълнените чушки с кускус и стафиди топли.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР