Нападнатият съпредседател на дружеството Шемeто“ от Струга Бекир Кадриески вече

...
Нападнатият съпредседател на дружеството Шемeто“ от Струга Бекир Кадриески вече
Коментари Харесай

Битият българин от Струга Бекир Кадриески: Настоявам за среща с правосъдния министър

Нападнатият съпредседател на сдружението „ Шемeто “ от Струга Бекир Кадриески към този момент се усеща по-добре и желае среща с министъра на правораздаването. Това съобщи той пред БТВ, откакто беше изписан от ВМА.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1071
Кадриески към този момент не желае да си спомня за случая и към момента няма пояснения за аргументите. Сега той упорства да повдигне пред правосъдния министър въпроса каква отбрана могат да получат хората с българско съзнание в Северна Македония, в случай че не са в положение да потвърдят, че предците им са били българи.

„ Искам да ме предложения, да създадем среща, с цел да попитам за какво не одобряват документите за паспорт на нашите хора. При нас има всевъзможни хора и българи християни, и българи мохамедани “, сподели Бекир Кадриески.

Той е от общността на торбешите, които изповядват исляма и обитават разнообразни елементи от модерна Северна Македония, Косово и Албания. По време на преброяването в югозападната ни съседка той се дефинира като българин.

„ Аз се написах български мюсюлманин и не ме е боязън, че по този начин съм се записал “, споделя Бекир.

Попитахме го по какъв начин е определено името на сдружението, на което той е съпредседател.

„ Шемето е мястото, където е роден великанът Яне Сандански “, изясни мъжът.

Шемето е една от махалите на българското село Влахи, където е роден Яне Сандански, един от най-изявените дейци на Вътрешната македоно-одринска революцинна организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР