Нападенията в американския щат Джорджия, при които загинаха осем души,

...
Нападенията в американския щат Джорджия, при които загинаха осем души,
Коментари Харесай

Колко жени трябва да умрат, за да се сложи край на мъжкото изкушение?

Нападенията в американския щат Джорджия, при които починаха осем души, шест от които дами от азиатски генезис, не престават да са коментарна тематика в американските издания. Убийствата бяха осъществени след година, през която насилието против американци от азиатски генезис нарастваше.

 Осем души разстреляни в три салона за масаж в щата Джорджия Виж още

В. " Ню Йорк таймс " разгласява коментарен материал, озаглавен " Колко дами би трябвало да умрат, с цел да се постави завършек на мъжкото " прелъщение "? " Авторката показва, че убийствата в Атланта следват поразителен модел на принуждение, ориентирано против дами поради пола им, и задава въпроса какъв брой дами би трябвало да умрат поради половите проблеми на мъжете.

Авторката акцентира, че прекомерно дълго дами са били наказвани и убивани поради неспособността на мъжете да се оправят с проблеми, свързани с отхвърлянето, желанието и срама.

Цветнокожите дами са изключително доста изложени на риск . Те стават непропорционално постоянно обект на офанзиви и е по-вероятно да им бъде вменена виновност за принуждение, упражнено против тях. Шест от убитите в Атланта бяха дами от азиатски генезис, чиято полова роля е очебийно хиперболизирана в американската просвета, показва авторката на " Ню Йорк таймс " Джесика Валенти, която е показана като авторка на шест книги за феминизма.

Валенти акцентира, че убийствата в столицата на щата Джорджия, неразривно преплетени с повишаването на антиазиатския расизъм и шокиращо толерантната просвета, обвързвана с носенето на оръжие, следват същия непоносим модел, както и други терористични офанзиви против дами, за които феминистките, в това число и аз, написа авторката, бием паника от години.

Историята на такива убийства е извънредно позната: млад мъж, който се усеща пренебрегнат и плачевен, тъй като е самичък или желае да даде израз на гнева си, стартира да убива дами (макар че и мъже стават жертва в такива всеобщи убийства). Често разгласява онлайн видео или манифест. През 2014 година това стана в Исла виста, Калифорния, където убитите бяха шест, а ранените 13. През 2015 година беше в Орегон - девет мъртви и още девет ранени. През 2018 година пристигна ред на Торонто - 10 мъртви и 16 потърпевши. През 2019 година мъж беше задържан в Денвър преди да реализира проекта си да убие " всички девойки, които му се изпречат пред погледа ".

Донякъде тези набези са предвидим резултат от екстремисткия сексизъм онлайн, написа авторката. Млади, в множеството случаи бели мъже, търсят другарство и състрадание във конгреси, свързани с принуждение. Там те се радикализират и стартират да считат, че дамите са отговорни за всичките им проблеми, изключително обвързваните със секса.

Но концепцията, че за половите проблеми на мъжете са виновни дамите, не е нова, нито пък е несъществена идеология, лимитирана в интернет - това е преобладаващо разбиране, споделяно от доста американци.

В случая с килъра от Атланта, неговите възгледи за сексуалността , се дължали на религиозното му образование. Съобщено беше, че той нямал смарт телефон, с цел да не се изкушава от онлайн порнография, и вярвал, че живее в грях, тъй като посещавал полови труженички. Затова считал, че извършвайки закононарушението си, оказва помощ и на други мъже, като отстранява " изкушението ", т. е. дамите.

Тези вярвания са отражение на обичайните консервативни евангелистки християнски учения за секса и за концепцията, че дамите носят отговорност да не въвличат мъжете в полови проблеми, проучва авторката на " Ню Йорк таймс ".

Тя добавя, че този тип просвета на непорочността отива оттатък религията , а преподаваното в образователни часове цялостно самоограничение допълнително от половината американски щати споделя на младежите, че на плещите на девойките тежи бремето да не провокират или изкушават момчетата, чиито непреодолими полови импулси са съвсем неконтролируеми.

Но вместо да лимитират половата интензивност, тези стратегии наподобява водят до това импулсите против дами да бъдат мятани за естествени. Проучване през 2017 година в списание за здравето на подрастващи открива, че стратегиите за полово самоограничение постоянно укрепват половите стандарти за женската бездейност и мъжката настъпателност. А образователната стратегия на организацията " Пазители на наследството ", финансирана с федерални средства, учи учениците, че " девойките носят отговорност да вървят непретенциозно облечени, с цел да не пораждат сластни мисли ".

Тези хрумвания са толкоз необятно публикувани, че може да бъдат открити и в разпоредбите за учебно облекло, ориентирани извънредно против младите девойки, като им се споделя, че методът им на обличане може да разсейва съучениците и учителите им.

Националният юридически център за отбрана на дамите е открил, че чернокожи ученички доста по-често са обект на наказания за недопустимо облекло в сравнение с белите им връстнички - различен индикатор, че цветнокожите девойки и дами са наказвани, а половата им роля е хиперболизирана.

Авторката на " Ню Йок таймс " акцентира, че даже медийни заглавия в Съединени американски щати внушават, че мъже и момчета, които нараняват дами, са пасивни жертви на желанията си.

След като гимназист в Мериленд простреля главата 16-годишно момиче, в началото организация Асошиейтед прес го дефинира като " болен от обич младеж ". А когато лаборант удуши студентка по фармакология в Йейл и напъха тялото й зад стена, в. " Ню Йорк пост " написа, че закононарушението е плод на " несподелена обич ", и назова килъра " нещастно влюбен ".

Днес, след убийствата в Джорджия, нападението на причинителя към този момент беше разказано като дело на човек, " привързан към секса " или просто мъж, който е имал " неприятен ден ", заключава авторката във в. " Ню Йорк таймс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР