Нападението над журналиста и главен редактор на 168 часа Слави

...
Нападението над журналиста и главен редактор на 168 часа Слави
Коментари Харесай

Футболни фенове пребили Слави Ангелов - една от версиите за нападението

Нападението над журналиста и основен редактор на " 168 часа " Слави Ангелов доста наподобява на това над маркетинговия шеф на " Левски " Цветан Вълчев, който бе пребит с железни тръби през август предходната година. Побой от футболни почитатели е една от хипотезите, по които проверяващите работят.

Издателят на " 24 часа " и " 168 часа " Венелина Гочева удостовери в телевизионни изявленията в четвъртък (19 март) тезата, че е доста евентуално нападението да е от футболни хулигани, тя беше развита и в обява в днешния брой на " 24 часа ".

От Министерство на вътрешните работи и прокуратурата и в четвъртък обясниха, че работят по всички вероятни версии. Те са иззели записи от видеокамери в региона на бул. " Дондуков ", където бе атакуван и пребит журналиста във вторник вечер. На мястото бе изработен и втори оглед, а по случая се води досъдебно произвеждане против незнайни причинители. " Побоят е траял тъкмо 30 секунди ", изясни Венелина Гочева (интервю - тук).

В четвъртък вечерта в изявление пред " Нова тв " основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов сподели, че

към момента няма обвинени

само че разяснява, че главната версия на проверяващите е, че нападението е поради работата на журналиста.

Състоянието на Ангелов се усъвършенства, само че са му нанесени доста контузии - има строшен крайник, строшен нос, фрактури.

" Каквото и да се случи, значимото е да не губим посоката. Да знаем къде е светлината. Може и да ни ударят. Може и да ни съборят. Може да се учим отначало да вървим. Правил съм го към този момент няколко пъти. Боли и е мъчно, само че е велико, тъй като е ново начало. Повярвайте, това никой, в никакъв случай не може да ни отнеме! ", написа на страницата си във фейсбук в четвъртък журналистът.

" За мен е фенска работа, както и при Цветан Вълчев.

Подобно нахлуване коства сред 500 и 2000 лева Това закононарушение би трябвало да бъде разкрито бързо и строго за наставление ", разяснява в изявление по БиТиВи, сътрудника на Ангелов и основен редактор на " 24 часа " Борислав Зюмбюлев. Според него сходството е явно. Ангелов е разгласил материали и за войната сред предприемача Васил Божков и семейство Найденови, които са негови някогашни съдружници в " Ефбет " и съществени очевидци по следствието против Божков, сподели Зюмбюлев.

" Някой се пробва да тества страната по какъв начин ще се държи в такава обстановка. Още във вторник вечерта подредихме всички тематики и мнения. Той е един от създателите, който е най-четен и коментиран - тематиката за разораните дюни край Созопол, за пандизчии, които съдът пуска незаслужено, корумпирани служители ", изясни издателят на " 24 часа " Венелина Гочева. Тя назова нагледно поръчителя " простакът " и изясни, че точно против такива типажи е писал Ангелов. " Това е тест дали простакът е победил и ще ни върне в 90-те години. Ще бъде доста тъпо да се върнем обратно ", сподели Гочева.

И тя разяснява сходството с побоя над Цветан Вълчев. " Подобен е почерка. Фенове на " Левски " и ЦСКА дават такава услуга по ценоразпис - за побоища цената е от 200 до 1000 лева Но различен е издал поръчката ", завяви Гочева и добави, че по-важно е проверяващите да открият кой е поръчителят.

Миналата година фенклубът на " Левски " отхвърли да е забъркан с побоя над Вълчев. Клубът излезе с малко изказване часове след случая и го дефинира като " срамен и безчовечен акт ". " Сигурни сме, че чиновниците на реда ще извършат всички нужни дейности, с цел да открият причинителите и подбудителите на този срамен и безчовечен акт ", обявиха сините в известието си тогава.

До публицистичното привършване на текста, " Дневник " не съумя да получи отговор от прокуратурата до къде е следствието против Цветан Вълчев, от " Левски " също не бяха открити за коментар за детайлности.

Как бе атакуван Слави Ангелов - четете тук.
Още версии за нападението четете тук.
Позициите на правозащитните организации за нападението четете тук.
Как бе пребит Цветан Вълчев предходната година - четете тук.


Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (134)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР