Нападателят, убил с хладно оръжие шестима души в търговски център

...
Нападателят, убил с хладно оръжие шестима души в търговски център
Коментари Харесай

Черната равносметка на масовото убийство в Сидни

Нападателят, умъртвил с хладно оръжие шестима души в търговски център в австралийския град Сидни, преди да бъде убит, е бил 40-годишен мъж с психологични отклонения, заяви полицията в Нов Южен Уелс. Той е разпознат като Джоел Каучи от Куинсланд и няма данни да е имал терористични претекстове, заяви ДПА.

Нападателят, действайки самичък, е атакувал посетителите на комерсиалния център " Уестфилд " в предградието Бонди Джънкшън, ситуиран източно от Сидни.

Четири дами на възраст сред 20 и 55 година, както и мъж на към 30 починаха на място. Друга жена, на 38 години, умря в болничното заведение. Още осем души са изпратени в лечебни заведения в Сидни с друга тежест пострадвания.

Според помощник-комисар Антъни Кук Каучи е дошъл в Нов Южен Уелс предишния месец и полицията е говорила със фамилията му, което си сътрудничи с следствието.

" Както споделих нощес, до този миг към момента няма никаква информация, която да сме получили, никакви доказателства, които да сме събрали, никакви разследващи данни, които да подсказват, че това е стимулирано от някаква съответна мотивация, идеология или друго. Знаем, че нарушителят е страдал от психологично заболяване. Продължаваме да работим по профилирането на причинителя, само че на този стадий за нас доста ясно наподобява, че всичко е обвързвано с психологичното здраве на забърканото лице ", описа полицейският чиновник

Деветмесечното бебе, което беше ранено по време на нападението, остава " в тежко, само че устойчиво положение в болница ", сподели Кук. Докладите допускат, че дамата, умряла в болница, е майката на бебето.

Полицейска инспекторка от Нов Южен Уелс беше приветствана като героиня, откакто се изправила сама против нападателя и го застреляла, когато той се хвърлил към нея с нож ръка.

Австралийският министър председател Антъни Албанезе приветства " изключителната " храброст на тези, които са били в комерсиалния център по време на нападението.

" Виждаме и фрагменти на елементарни австралийци, които се излагат на заплаха, с цел да оказват помощ на своите съграждани. Вчерашната смелост беше в действителност невероятна ", добави той.

Албанезе сподели, че е получил съболезнования от водачи по целия свят, в това число президента на Съединени американски щати Джо Байдън и английския министър председател Риши Сунак.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР