Всички страни трябва да прекратят в крайна сметка. За европейските

...
Всички страни трябва да прекратят в крайна сметка. За европейските
Коментари Харесай

Спадът на цената на електроенергията означава съкращения за комуналните услуги в Европа

Всички страни би трябвало да прекратят в последна сметка. За европейските комунални услуги обаче краят на исторически високите цени на силата настъпи доста по-рано от предстоящото.

Европейските цени на газа и електрическата енергия се върнаха на равнищата отпреди войната в Украйна тази година, подкрепени от високия импорт на полутечен природен газ, топла зима и към момента едва индустриално търсене. Хеджирането значи, че огромна част от ударените облаги ще бъдат отсрочени до след идната година.

Много европейски енергийни компании са продали напред 50-100 % от предстоящото си произвеждане за тази година и 25-60 % за 2025 година постоянно на цени над 100 евро/MWh, съгласно разбор на Moody's. В цяла Европа цените на електрическата енергия на едро са под това равнище, даже в случай че са се подобрили след достигането на дъното през февруари.

Разликите в тези тактики за хеджиране изясняват кривия отговор в цените на акциите на комуналните услуги тази година. Като цяло фирмите, които са по-зав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР