Нападателят на ЦСКА-София Кирил Десподов бе награден за играч на

...
Нападателят на ЦСКА-София Кирил Десподов бе награден за играч на
Коментари Харесай

Десподов: В ЦСКА всички са силни, мога да дам още много на отбора

Нападателят на ЦСКА-София Кирил Десподов бе награден за състезател на 14-ия кръг в обичайна анкета измежду спортните редакции в Пресклуб България. Българският национал осъществя от директен свободен удар единственото попадение при минималния триумф над Локомотив в Пловдив. 21-годишният футболист съобщи на конференцията пред кореспондент на БГНЕС, че тимът е задоволително мощен и няма слаби места, както и че играе на не повече от 60%-70% от опциите си сега.

,,Футболът е групов спорт, в ЦСКА всички са мощни, нямаме най-силна страна. Знам, че играя на приливи и отливи, уповавам се формата ми да се повиши. Да, от време на време горя от прекомерно огромно предпочитание, само че това не трябва да е опрощение за непостоянните ми изяви. Наградите ме стимулират, естествено, веселя се и когато въвеждам голове, само че главно желая да оказвам помощ на тима да печели мачове и да върви напред “, показа офанзивният състезател.

Той приказва и за усещанията си от сложния мач с Локомотив Пловдив.,,Беше тежко против Локомотив. Те са добър тим, не инцидентно победиха Лудогорец и Левски. Всички бяхме доста щастливи след триумфа и изразихме насладата си на терена по изключително прочувствен метод – като че ли камък ни падна от сърцето. Показахме, че можем да печелим против мощни тимове, откакто не успяхме да надиграем Левски, Лудогорец, Ботев и Берое. Ние сме стопроцентови против по-непретенциозните тимове, само че нямаме положителни резултати с топ отборите – уповавам се това да се промени, не забравяйте че предходната година загубихме 14 точки против т.нар,,малки тимове “, напомни Десподов.

Нападателят разяснява и ролята на Нестор Ел Маестро в отбора на,,червените “ и въздействието му върху играчите на ЦСКА.,,Треньорът е пряк – това не се харесва на множеството хора в България. Винаги ти споделя, когато си сбъркал и какво би трябвало да промениш. Аз съм си патил от възмущение, знам по какъв начин той работи, само че ние в клуба почитаме неговите способи – сигурно това ни стимулира да демонстрираме най-хубавото от себе си във всеки един мач “, похвали той сръбския ментор.

21-годишният гений отговори на въпрос и за Купата на България. Жребият на четвъртфиналите през вчерашния ден отреди мач на,,червените “ с първенеца Лудогорец в Разград.,,Мачът е доста надалеч, всички знаем, че няма да бъде елементарно, само че в случай че ги отстраним, ще ни бъде по-леко на полуфиналите, съгласно мен. Имаме самочувствието, че към този момент сме ги отстранявали за Купата точно на четвъртфиналната фаза “.

Десподов отхвърли да демонстрира разнообразни лица за националния тим и за аления клуб.,,Категорично не съм склонен, че демонстрирам друго лице, когато играя за ЦСКА и за националния тим. Нямаше да ме викат в него, в случай че не показвах положителни игри с тима на ЦСКА. България може да приключи преди всичко в групата, имам вяра го и ще създадем всичко по силите си, с цел да сме на върха след изиграването на всички срещи “, приключи той.

Българинът пожела триумф на Лудогорец в днешния дуел с АЕК Ларнака от шампионата Лига Европа. ЦСКА-София приема вкъщи Витоша-Бистрица в първи мач от 15-ия кръг на Първа професионална лига в петък от 17:45 часа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР