Нападателят на Царско село Юсуфа Яфа проговори за скандала със

...
Нападателят на Царско село Юсуфа Яфа проговори за скандала със
Коментари Харесай

Футболист на Царско село: Президентът ме удари, а над 30 полицаи гледаха

Нападателят на Царско село Юсуфа Яфа проговори за абсурда със притежателя на клуба Стойне Манолов, който се развихри в заключителни минути на дуела против Локомотив (София) от последния кръг. " Царете " получиха опция да изпълнят дузпа, която обаче породи напрежение сред част от футболистите, измежду които беше и Яфа. В този миг Стойне Манолов нахлу на терена и го принуди да напусне игрището.

Ето какво описа Юсуфа Яфа в обществените мрежи за абсурда:

" Позиционирах топката, с цел да извърша дузпата и " капитанът " пристигна отнякъде с желанието той да стори това. По време на тренировки, когато упражняваме дузпи, в никакъв случай не съм го виждал да бие. Той взе топката, която си бях нагласил. Бях сюрпризиран и го попитах за какво го прави.

Когато разбрах, че той мисли само за себе си, а не за тима, взех топката назад и споделих, че аз ще поема отговорността. В тази обстановка във футбола, когато състезател вземе топката и е сигурен, че ще вкара, неговите съотборници би трябвало да го поддържат. Но, както наподобява, тук капитанът и моите съотборници мислят единствено за личния си интерес.

В този миг си помислих, че не желая моят тим да изпадне и по тази причина желаех да извърша дузпата - с ясната мисъл за отговорността, която поемам. Така прави един същински мъж! " Капитанът " го одобри персонално. В един тим капитанът не се слага над своите съотборници. В съответната обстановка същинският капитан щеше да каже " Ти извърши дузпата и даже да пропуснеш, целият тим е с теб ".

Получи се цирк, който в никакъв случай не бях виждал през живота си. Накрая те взеха решение, че ще ми разрешат да извърша дузпата, а това, което се случи след това, даже не можех да си го показва. Президентът на клуба влезе на терена и се нахвърли върху мен. Това ми пристигна прекалено много - беше ясно, че тук към този момент не става въпрос за спорта.

Оставих топката на който желае да извърши дузпата и той (Стойне Манолов) ме изгони от терена, без даже да съм получил червен картон. Мачът продължаваше, а съдията и служителите на реда му разрешиха да нахлуе на игрището. Усетих, че нещо не е наред и се насочих към съблекалнята. Той стартира да ме блъска без причина, да ме стиска мощно за врата и го попитах какъв е казусът му с мен, откакто не съм направил нищо неприятно. Бях шокиран и не осъзнавах какво се случва.

Докато напусках игрището, треньорът на вратарите заплаши, че в случай че не изляза, ще ме убие. Той сподели " Напусни преди да те убия! ".

В последна сметка " капитанът " взе топката, с цел да извърши дузпата и я пропусна, с което отборът изпадна във втора дивизия. Бях доста сърдит. Президентът ме последва в съблекалнята и ме удари по-силно в сравнение с терена. Имаше над 30 служители на реда на стадиона и никой не направи нищо! "

По обявата работи: Светослав Табаков
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР