Нападателят на Локомотив Пловдив Ален Ожболт призна, че вече се

...
Нападателят на Локомотив Пловдив Ален Ожболт призна, че вече се
Коментари Харесай

Ален Ожболт: Нека бием Страсбург, а после да видя Локо Пд в топ 3

Нападателят на Локомотив Пловдив Ален Ожболт призна, че към този момент се усеща доста по-комфортно в тима и града. Преди значимите дуели против Страсбург от третия квалификационен кръг на Лига Европа 23-годишният словенец призна, че има доста високи цели за сегашния сезон 2019/2020.

Първо и на първо място острието, с чийто гол „ железничарите” завоюваха историческата си първа Купа на България през май, си пожела отборът да в профил френския си противник в евротурнирите, а най-после да финишира в топ 3 на efbet Лига.

„ Откакто пристигнах тук, се усещам доста добре. В началото не играех доста. Трябваше ми време да привикна с треньора, тима и всичко. Всеки ден свиквам от ден на ден. Особено в този момент след еуфорията за Купата. Чувствам се ужасно. Надявам се да продължаваме така”, сподели Ожболт пред „ Домът на футбола”.

„ Да въвеждам голове е моята работа. Няма значение против кого. Всеки гол ми е значим. Да, в някои мачове головете са по-важни. От значение е да трупаш самочувствие, поддръжката на публиката оказва помощ да продължаваш да се раздаваш даже когато си изтощен. Ще се опитам да вкарам още голове против всеки вероятен противник.”

„ Когато аз пристигнах финален, към този момент беше 8-и април. Бяха пристигнали шестима или седмина от Сърбия и Хърватия. Това ми оказа помощ. Сега е още по-лесно. Българите също ми оказват помощ доста.”

„ Целта през предишния сезон беше спечелването на Купата предишния сезон, тъй като в шампионата бяхме 8-и или 9-и. Само със продобиване на Купата можехме да играем в Лига Европа. Това бе задачата. Треньорът направи доста промени и по тази причина в последните мачове от шампионата резултатите ни се утежниха. Най-важната цел беше финалът за Купата. Това е най-голямото достижение в моята кариера. Радвам се, че помогнах да донесем наслада на всички локомотивци.”

„ Със сигурност желаеме да сме в топ 6. Надявам се да сме първи, естествено, само че задачата е топ 6. С новите футболисти като Георги Илиев и Петър Витанов към този момент имаме по-широк състав. Считам го за преимущество спрямо предходния сезон. В мачовете дотук показахме, че можем да реализираме освен това.”

„ Аз желая да играя във всеки мач, а не един път да играя 90 минути, а след това да съм запаса. Така от време на време се изпада в дупка. Искам да не преставам да играя, само че това е решение на треньора.”

„ Тук, на „ Лаута” всичко е допустимо. Малко ни липсва опит пред цялостни игрища и борби в два мача. Много научихме от финала с Ботев и срещите от Спартак Търнава. Както споделих, на нашия стадион всичко е допустимо и ще се опитаме да вземем добър резултат против Страсбург.”

„ Много, доста скъпа е публиката. Феновете са фантастични! Всеки мач без аудитория е отегчителен. Ще е скучно даже в случай че Барселона пристигна тук, а ние сме без нашите последователи. Едва ли щяхме да реализираме тези резултати против Спартак Търнава и Лудогорец без тези почитатели.”

„ Играл съм със словенския Домжале против Олимпик Марсилия. Те бяха на доста високо равнище. Страсбург е сходен тим, може би не чак от тази класа. Сигурен съм, че ние ще дадем 100 % от себе си. Както към този момент споделих, тук, на този стадион всичко е допустимо. Ще създадем разбор и ще забележим къде са нашите шансове.”

Ожболт не избяга от тематиката за разлютения разговор сред него и треньора Бруно Акрапович при промяната на играча в турнирния мач против Славия (3:2).

„ Неговият манталитет несъмнено е подобен. Аз имам огромно предпочитание да играя, да въвеждам голове, да давам асистенции. Срещу Славия несъмнено имах 5 положителни благоприятни условия, само че топката просто не влизаше и по тази причина се изнервих. Реагирах, а това не е моя работа. Още съм млад. Говорихме на тренировката по-късно, споделих, че повече няма да върша по този начин и всичко е наред”, разяснява словенецът по отношение на любопитната преживелица..

„ Не съм мислел за националния тим. Надявам се, че един ден ще пристигна време да играя там. Имаме един нападател, който вкара 30 гола в последния сезон (Андраж Шпорар от Слован Братислава, приключил предходната акция с 34 гола в 36 мача – б.р.) и различен, който играе постоянно в Сент Етиен (Роберт Берич – б.р.). Дано да имам късмет да стигна до такава степен.”

„ Сега желая да бием Страсбург, а в края на сезона желая да сме в топ 6 и даже топ 3, с цел да можем отново да играем в Европа. Това са мачовете, в които всеки футболист желае да играе и да се изявява пред такива фенове”, приключи Ожболт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР