Нападателят на Камерун Диедрик Жоел Тагеу Таджо беше освободен от

...
Нападателят на Камерун Диедрик Жоел Тагеу Таджо беше освободен от
Коментари Харесай

Животозастрашаващ проблем извади камерунец от Купата на Африка

Нападателят на Камерун Диедрик Жоел Тагеу Таджо беше освободен от лагера на националния тим поради заплашителен проблем. На 25-годишния футболист на португалския Маритимо беше открита животозастрашаваща особеност в коронарната артерия.

Той към този момент напусна лагера на "лъвовете ", а новината за положението му беше оповестена от локалната федерация. Решението е персонално на селекционера Кларънс Зеедорф, който не е поискал да поема непотребни опасности с живота и здравето на футболиста.

"По съвет на лекаря Уилям Нгачу селекционерът Кларънс Сеедорф реши да не рискува със здравето на футболиста, който ще напусне шампионата за купата на Африка. Новината беше посрещната със сълзи от останалите момчета на лагера ", прибавят от федерацията.

Камерун, притежател на купата на Африка, стартира отбраната на трофея си против Гвинея Бисау по-късно през днешния ден. Случаят с футболиста на Маритимо идва съвсем тъкмо 16 години след трагичния случай с различен камерунец - Марк-Вивиен Фое, който умря на терена в мач от Купата на Конфедерациите на 26 юни 2003 година
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР