Наоми Осака е само на крачка от титлата на Australian

...
Наоми Осака е само на крачка от титлата на Australian
Коментари Харесай

Осака не остави шанс на Серина Уилямс

Наоми Осака е единствено на крачка от купата на Australian Open. 23-годишната японка се класира за финала, откакто победи безапелационно трикратната шампионка в Мелбърн Серина Уилямс с 6:3, 6:4. Осака за повторно ще спори за трофея, а нейната съперничка ще стане ясна по-късно през днешния ден, когато една против друга излизат Дженифър Брейди и Каролина Мухова.

Серина Уилямс беше устремена към 24-а купа от Големия шлем, само че се оказа изцяло безпомощна против №3 в международната класация. Осака към този момент има три победи от общо 4 мача посред им, а Уилямс не съумява да стигне до край в един от четиритете най-големи шампионата от 2019 година насам.
Мачът стартира с пробив в интерес на Серина. Още в първия гейм Осака направи двойна неточност, а в хода на дуела техният брой стигна до 8, само че даже това не й попречи да победи. Шампионката от 2019 година преодоля сериозен миг при 0:2, когато можеше да допусне още един пробив. След това тя напълно доминираше на корта и най-много багодарение на мощния си форхенд завоюва пет следващи гейма. Серина прекъсна серията й за 3:5, само че Осака не сподели съмнения, сервирайки за сета.

Японката продължи да играе доста нападателно и поведе с 2:0 във втория сет. После двете релативно елементарно печелеха подаванията си до 4:3, когато Осака направи две следващи двойни неточности и изостана с 0:40. Серина Уилямс не пропусна разкрилата се опция и от третия опит върна пробива.

Още в идващия гейм обаче тя се срина. Първата й и единствена двойна неточност още веднъж даде преимущество на Осака и за японката остана да затвори мача на собствен сервис. Тя не трепа и след час и 16 минути игра се класира за финала.

Японката се цели в четвърта купа от Големия шлем. Тя е шампионка от US Open през 2018 и 2020 година, както и в Мелбърн през 2019-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР