Нанси Пелоси ще се кандидатира за преизбиране за място в Камарата на представителите на САЩ през следващата година

...
Бившият председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси, 83, каза
Коментари Харесай

Бившият председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси, 83, каза в петък, че ще се кандидатира за преизбиране в Камарата на представителите на САЩ следващия ноември, съобщи калифорнийският демократ.

В публикация на X Пелоси каза: „Сега повече от всякога нашият град се нуждае от нас, за да развием ценностите на Сан Франциско и да продължим нашето възстановяване. Страната ни се нуждае от Америка, за да покаже на света, че нашето знаме все още е там, със свобода и справедливост за ВСИЧКИ. Ето защо се кандидатирам за преизбиране - и с уважение моля за вашия глас. -Нанси”.

Кандидатствайки се за преизбиране, Пелоси е готова да удължи дългата си кариера на Капитолийския хълм, която започна със спечелването на специални избори през юни 1987 г., допълнително затвърждавайки ролята си на извисяваща се фигура в демократичната политика във Вашингтон и на националната сцена. Пелоси е пионер за жените в политиката през кариерата си, но също така е уникална поляризираща фигура в американската политика, което я прави забележителна мишена на републиканската критика.

Пелоси беше два пъти председател на Камарата на представителите, първо от 2007-2011 г. като първата жена, заела поста, и отново си върна чукчето през 2019 г. Тя се оттегли като председател и лидер на Демократическата партия през януари, когато републиканците поеха контрола върху камарата. Лидерът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис оттогава служи като неин наследник.

Въпросите заобикаляха Пелоси и дали ще остане в Конгреса или ще се кандидатира за преизбиране след бруталното нападение срещу съпруга й Пол през октомври 2022 г. в дома им в Сан Франциско.

Тази история е актуализирана с допълнителни разработки.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР