Нанесените на 14 април от западни страни удари в Сирия

...
Нанесените на 14 април от западни страни удари в Сирия
Коментари Харесай

Експерти от Бундестага: Западните удари в Сирия са били незаконни

Нанесените на 14 април от западни страни удари в Сирия опонират на интернационалното право, обявиха специалисти от долната камара на немския парламент в експертно мнение, представено от Франс прес.

" Използването на военна мощ против страна, с цел да се накаже тази страна за нарушаването на интернационална спогодба, нарушава възбраната за прибягване към принуждение, която е част от интернационалното право ", споделят юристите на Бундестага в отговор на въпрос на радикалната лява партия " Левите ", която се разгласи срещу военната интервенция, предава Българска телеграфна агенция.

В мнението си специалистите се базират на декларация на Общото заседание на Организация на обединените нации от 1970 година, подчертаваща, че " при воденето на интернационалните си връзки страните са задължени да се въздържат от потреблението на военна насила ". Юристите също така напомнят, че в предишното Съветът за сигурност на Организация на обединените нации също е отхвърлял потреблението на военна мощ за наказване, определяйки го като " несъвместимо с задачите и правилата на Организация на обединените нации ".

Правният претекст, препоръчан от Англия, която взе участие в ударите дружно със Съединени американски щати и Франция, не е безапелационен, съгласно оценката на немските специалисти, до която Агенция Франс Прес е получила достъп. Според Лондон интернационалното право разрешава ответни дейности, с цел да се попречи на по-големи човешки премеждия, и тези условия са били изпълнени след хипотетичната приложимост на химически оръжия от режима на Башар Асад.

Има съображение да си зададем въпроса дали военните набези в действителност са подобаващ инструмент, с цел да предотвратят други премеждия в Сирия, означават немските адвокати. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР