Намиращият се зад решетките руски опозиционен активист Андрей Пивоваров се

...
Намиращият се зад решетките руски опозиционен активист Андрей Пивоваров се
Коментари Харесай

Руски опозиционен активист ще води предизборната си кампания от ареста

Намиращият се зад решетките съветски опозиционен деятел Андрей Пивоваров се е записал като претендент на парламентарните избори през септември, заяви през вчерашния ден неговият екип, съобщи Ройтерс.

Бившият началник на към този момент несъществуващата организация " Отворена Русия ", която беше обвързвана с живеещия в заточение някогашен олигарх Михаил Ходорковски, през май беше свален от аероплан и задържан в Санкт Петербург.

Съд подреди той да остане в прелиминарен арест до края на октомври в очакване на делото му, което значи, че Пивоваров ще би трябвало да води предизборната си акция от килията преди парламентарния избор на 17-19 септември.

Този месец бяха сложени отвън закона организации, свързани с най-изявения съветски опозиционер Алексей Навални, а нов закон не позволява членове на такива групи да се кандидатират на избори за интервал от 3 до 5 години.

Руската ЦИК удостовери за Ройтерс, че Пивоваров сполучливо се е записал за парламентарния избор, въпреки да не е ясно по какъв начин е позволено да го направи. Екипът на Пивоваров написа в " Телеграм ", че политикът ще води акцията си от центъра за авансово задържане, където е въдворен от 2 юни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР