Намирането на правилните продукти, с които да обгрижваме кожата си,

...
Намирането на правилните продукти, с които да обгрижваме кожата си,
Коментари Харесай

Полезни неща, които никога не трябва да слагате върху лицето си

Намирането на верните артикули, с които да обгрижваме кожата си, може да е комплицирана задача, защото има толкоз доста марки, които употребяват съставки в своите продуктови линии, обещаващи усъвършенстван искра, изглаждане на фините бръчки и понижаване на сенките под очите.

За да определим кои съставки за грижа за кожата евентуално би трябвало да избягвате, ние се консултирахме с трима топ кожни лекари, с цел да ни дадат информация за деветте съставки, които евентуално би трябвало да спрете да употребявате незабавно.

1. Не използвайте паста за зъби за акне.

Хората от доста време насам употребяват паста за зъби, с цел да „ изсушат “ пъпките си, а не би трябвало. Тя е доста нападателна и дразнеща за кожата и може да утежни всяка хиперпигментация или петна след акне.

2. Не използвайте лак за коса като спрей за фиксиране.

Използването на лак за коса като спрей за фиксиране на грима е друга съществена грижа, която да не практикувате, защото лакът за коса може да изсуши и да раздразни кожата ви заради високото наличие на алкохол. Честото му потребление също може да докара до акне.

3. Избягвайте да употребявате артикули, съдържащи лимони или други цитрусови плодове.

Лимоните и другите цитрусови плодове са други съставки, които би трябвало да избягвате, защото съдържат фотосенсибилизиращ химикал, който може да провокира фототоксична реакция на слънчева светлина. Това постоянно предизвиква реакция на кожата, сходна на изгаряне.

4. Избягвайте да употребявате алкохол върху лицето си.

Много хора считат, че почистването на лицето с алкохол един път дневно ще помогне за унищожаване на непотребното масло и ще изсуши предразположената към акне кожа. Въпреки че ще отстрани повърхностното масло в кратковременен проект, той също по този начин лишава кожата от естествените й масла, от които се нуждае за отбрана и за свеждане до най-малко на възпалението на кожата.
Домашни хитринки за унищожаване на черните точки
Появата на черни точки по носа е стеснение за доста хора. Те могат да се появят на всяка възраст и при всеки вид кожа. Как да ги сведе...

5. Избягвайте колкото е допустимо повече парабени.

Избягвайте колкото е допустимо повече парабени. 

6. Не използвайте артикули с добавени аромати.

Избягвайте артикули с добавени аромати, в случай че имате сензитивна кожа. Ароматите могат да причинят раздразнение и да влошат избрани кожни положения. 

7. Избягвайте да избирате слънцезащитни артикули с избрани химически съставки.
Най-честите неточности, които позволяваме при разчистване на лицето
Почистването на лицето е една от най-важните процедури за грижа, тъй като от него зависи успеваемостта на останалите. Преди да нанесем кр...

Когато избирате предпазващ крем, би трябвало да се опитате да избягвате химически слънцезащитни артикули, които включват съставки като оксибензон или авобензон. Те могат да изсушат доста кожата и да причинят раздразнение и нежелана сухота.

8. Избягвайте бензоил пероксид, в случай че имате кожа, склонна към розацея.

Бензоил пероксидът може да е постоянно срещана съставна част за грижа за кожата, употребена за лекуване на акне и прибързано стареене, само че би трябвало да се заобикаля от хора, които имат кожа, предразположена към розацея.

9. Избягвайте гликоловата киселина, в случай че кожата ви елементарно се зачервява.

Гликоловата киселина също би трябвало да се заобикаля, в случай че имате кожа, склонна към розацея, защото тази ексфолираща киселина, която се намира в доста артикули срещу стареене, може да аргументи нежелано парене, зачервяване и лющене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР