Намираме се на финалната права на тазгодишното издание на Мастърса

...
Намираме се на финалната права на тазгодишното издание на Мастърса
Коментари Харесай

Програма в Рим: Медведев и Циципас в нов супермач помежду си, както и финалът при дамите

Намираме се на финалната права на тазгодишното издание на Мастърса в Рим и откакто през вчерашния ден бе завършен финалът при дамите, през днешния ден е време да бъдат избрани и двамата тенисисти, които ще спорят за трофея при мъжете. За място в конфликта за купата ще се борят четирима представители на международния топ 10, а точно Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Каспър Рууд и Холгер Руне.

Първо ще станем очевидци на скандинавското дерби сред Руне и Рууд, които ще се изправят един против различен за пети път. В досегашните им срещи преимуществото е напълно на страната на норвежеца, който е излизал като победител от всеки от четирите им изиграни мача досега. При последната им борба, състояла се на миналогодишния Ролан Гарос, бе сложено началото на сериозна омраза сред двамата, които размениха редици обидни прилагателни по адрес на другия.

Веднага след тях пък на корта в италианската столица ще излязат други двама състезатели, които не таят положителни усеща между тях, а точно Даниил Медведев и Стефанос Циципас. Обтегнатите връзки сред тях водят началото си още от първия им конфликт през 2018-а, когато гъркът назовава някогашния №1 " ши*ан руснак ", а след това едвам не се стига до физическа разпра на корта. Днешният мач ще бъде под номер 12 в историята на тяхното съревнование, като в общия им баланс до момента преимуществото е в интерес на московчанина, водещ със 7:4 победи.

В третия дуел за деня една против друга ще се изправят Елена Рибакина и Анна Калинская в спор за трофея в дамската конкуренция. За казахстанската състезателка това ще бъде четвърти край през сезона, откакто завоюва купата в Индиън Уелс, само че остана на крачка от оценката в Мелбърн и Маями. От своя страна пък, украинската представителка на своя едвам първи край на сингъл.

Програмата за събота в Рим:

Централен корт (начало 14:00 часа):

1. Холгер Руне - Каспър Рууд

2. Даниил Медведев - Стефанос Циципас

3. Елена Рибакина - Анхелина Калинина (не преди 20:00 часа)

4. Коко Гоф/Джесика Пегула - Сторм Хънтър/Елизе Мертенс

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР