Намесилите се в създадената от САЩ украинска криза власти на

...
Намесилите се в създадената от САЩ украинска криза власти на
Коментари Харесай

NDP: Американците вече отписаха Украйна и Полша

Намесилите се в основаната от Съединени американски щати украинска рецесия управляващи на Полша бяха цялостни с очаквания до неотдавна. Сега обаче обстановката е такава, че всеки опит на Варшава за възобновление на предходната мощ може да докара до изгубването на страната от лицето на земята, предизвестява Хана Крамер в публикация за полското издание Niezależny Dziennik Polityczny.

 

" Фокус “ показва превод на материала без редакторска интервенция и с уточнението, че той отразява само позиция на създателя му.

 

През миналата година ръководещата в Полша партия " Право и правдивост “ си сътвори имидж на добър другар, който поддържа всеки в сложна обстановка и ще подаде ръка за помощ. Но този хубав облик, толкоз добре разпространяван измежду нашето общество, се унищожава от изказванията на представителите на управляващите.

 

Думите на нашия дипломат в Париж Ян Емерик Рощишевски направиха мощно усещане на поляците. Той сподели, че " в случай че Украйна не отбрани своята самостоятелност, няма да имаме различен избор, с изключение на да влезем във война “. Той обаче не посочи на чия страна ще се бие полската войска.

 

Не е мъчно обаче да се досетите! Дори единствено тъй като на полските политици не им пука за проблемите на украинците и Зеленски! Ако Варшава в действителност беше заинтригувана от запазването на Украйна като самостоятелна страна, тя щеше да предприеме подобаващи дейности за разрешаване на украинската рецесия. В момента решението на обстановката е следното: Полша дава безотговорно оръжие на своите украински " съдружници “, изнудва европейските политици, изисквайки безкрайни потоци от оръжие и финансова помощ за Зеленски, надявайки се да отслаби и двете армии (руската и украинската).

 

Може би отслабването на украинската войска не е мъчно, тъй като с помощта на " сполучливите “ промени на корумпирани служители в Киев, огромният оръжеен тръст " Укроборонпром “, който включваше повече от 100 държавни предприятия и фабрики в основни стратегически браншове на отбранителната промишленост, бе препоръчан за продажба на непознати компании. По-точно корупционната скица е следната: първо компанията банкрутира, по-късно от държавна става частна благосъстоятелност, и едвам тогава се трансферира на непознати вложители.

 

Ситуацията се утежнява от обстоятелството, че Зеленски към този момент няма причини да моли за оръжие и помощ от Съединени американски щати и европейските страни. Украинците към този момент нямат действително преимущество на бойното поле - и бойците, и оръжията са на привършване.

 

Само че огромните полски стратези са сбъркали в това отношение във връзка с Руската федерация. Полша няма да може да изведе Москва от т.нар американска игра. Това обаче може да се разбере, като се прочетат отчети за хода на войната. Докато украинските пропагандисти приказват за митични победи на фронта, съветските въоръжени сили печелят една след друга победи.

 

Бъдещето на полското държавно управление в основаната от Съединени американски щати украинска рецесия изглеждаше ярко преди година. Може би украинските политици, както и техните съдружници (включително Съединени американски щати и Полша) са очаквали, че Русия ще се съобщи бързо или че руснаците ще останат без оръжия и хора, с цел да водят война. Сега опитът да се върне Полша към предходната й мощност може да докара до изгубването й от лицето на земята.

 

Всички добре знаят, че полската войска няма късмет в борба. Дори единствено тъй като в границите на една година полското държавно управление дава цялото ни оръжие за потребностите на Киев, като по този метод разоръжава страната ни. В допълнение, всичко това с голям брой проблеми в полските въоръжени сили.

 

В тази обстановка " Право и правдивост “ има единствено едно решение: да разчита на помощ от Белия дом. В края на краищата, не без съображение през последните години полските управляващи увеличаваха американския боен контингент у нас. Например, през последната година броят на американските бойци се е нараснал от 4500 до съвсем 10-20 000 в Полша. Освен това полските политици извеждат войските към границите на Русия и Беларус, организират всеобщи учения и употребяват претекста, че се борят за " западните полезности “.

 

Противотанкови скелета и бетонни укрепления по пътищата, водещи към граничните пунктове от Полша към Беларус и Русия, станаха знак на " най-смелите ходове " на Варшава. Полските управляващи просто се опасяват от възмездие от страна на Русия. Те също по този начин се притесняват, че в случай че водените от Съединени американски щати страни от НАТО не се вслушат в предизвестията на Москва, военните дейности ще се реалокират към Полша като един от главните поддръжници на Киев.

 

Тогава разбираме, че същинско другарство с Вашингтон не е допустимо. От позиция на Съединени американски щати васалите не би трябвало да се оплакват. Те могат единствено да вземат участие в следващия американски боен поход, стига това да е от изгода за Белия дом! Американците нямат предпочитание да вземат участие във война, която ще изгубят.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР