Намесата на Кирил Петков в казуса превърна изгонването на руските

...
Намесата на Кирил Петков в казуса превърна изгонването на руските
Коментари Харесай

Делян Добрев: Намесата на Петков превърна изгонването на руските дипломати в пародия

Намесата на Кирил Петков в проблема трансформира изгонването на съветските дипломати в подигравка. Това сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред бТВ. „ Иначе ввсеки, който работи против ползите на страната, без значение посланик от кое посолство е, би трябвало да бъде екстрадиран по същия метод. „ Премиерът три пъти изяснява, че това не е негово решение. В този смисъл аз желая да поздравя службите за добре свършената работа “, добави Добрев.

Добрев заяви, че на закритото съвещание не са получили никаква информация. „ Каза ни се, че има някакви секретни отчети, които отчети ние не сме чели. Въпреки че беше закрито съвещанието, службите не дадоха безусловно никакви детайлности. Дълго време ги питахме дали им е разпоредено, оказа се, че им е разпоредено устно, тъй че ето тази интервенция на Кирил Петков и на неговото държавно управление прави обстановката комична “, сподели той.

Добрев добави, че в съвета, на който са обсъждани въпросите с изгонването на съветските дипломати, са участвали и вицепремиерите, и е несериозно Българска социалистическа партия да настояват, че не знаят.

Във връзка с цените на горивата, Добрев разяснява: „ Ще го обясня простичко – бензинът и дизелът се създават от недопечен нефт. Освен суровия нефт, с цел да се произведат тези горива, се харчи електрическа енергия, харчи се газ, заплащат се заплати, има амортизационни разноски. В последните 6 месеца от началото на годината до момента, или от началото на този кабинет до момента, нищо от тези разноски не се е трансформирало. В тези разноски цената на суровия нефт е същата, газът е същият за последните 6 месеца, токът е същият, заплатите, амортизациите, ДДС-то, акцизът, т.е. нищо от това не се е трансформирало. Всички разноски са едни и същи. И в това време ние всеки месец виждаме с по към 20 стотинки, че цената върви нагоре. Цената стигна съвсем 4 лева към този момент, а зимата беше под 3 лева Т.е. ето го този 1 лева, за който ние нямаме никакво пояснение “.

На въпрос какво би направил, Добрев сподели, че има оферти: „ Например, в бююджета в този момент гласуваме 25 ст. отплата за всички – и за тези, които всяка седмица вървят до морето, карат джипове и зареждат резервоара на седмица, и за тези, които зареждат един контейнер на 2 месеца, все 25 ст., което е погрешно. Тези, които могат да си го разрешат, да заплащат толкоз, колкото коства. Които не могат да си го разрешат, би трябвало да получат не 25 ст., а 1 лева “

Той сподели, че е изискал ДАНС да проверява потока на парите: „ Да открият тези пари отиват ли в действителност в швейцарска сметка? Тези 3,5 милиарда от тази швейцарска сметка отиват ли по офшорки, свързани с политици, свързани с партии, и сега, в който ДАНС открие тази истина, тези хора ще спрат да надуват цените на бензина и на дизела с левчето, за което приказваме, което към този момент апропо е 1,20 лева “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР