Намери се кой да спре серията на Рилски спортист от

...
Намери се кой да спре серията на Рилски спортист от
Коментари Харесай

"Балкан" спря серията на "Рилски спортист" в зрелищен мач


Намери се кой да спре серията на " Рилски състезател " от 16 следващи победи в постоянния сезон на Националната баскетболна лига! " Балкан " надделя самоковския отбор със 74:73 вкъщи в отсроченото дерби от 15-ия кръг.

" Рилски състезател " остава на върха с актив от 33 точки и баланс 16-1, а " Балкан " се изкачи на втората позиция с 28 точки и мач по-малко при баланс от 12-4.

За " зелените " триумфът е трети следващ в шампионата. Поражението е първо за " Рилски състезател " в постоянния сезон от януари 2021 година насам, като тогава тимът на Людмил Хаджисотиров също отстъпи на " Балкан ".

Снимка: Lap.bg


Днес " Рилски състезател " стартира чудесно и взе задатък от 9 точки с доминация в подкошието. В края на първата четвъртина обаче " Балкан " понижи изоставането си до 15:19. Последваха кошмарни 4 минути за " Балкан " и преднина от 26:17 в интерес на гостите. Все отново, със серия от 12:4, ботевградчани губеха единствено с 29:30 на полувремето.

Снимка: Lap.bg


Третата част бе мощна за " Балкан ", който поведе за първи път с тройка на Крис Минков, преди да означи 9 безответни точки при 41:31. " Рилски състезател " реализира впечатляващ поврат със серия от 13:2, връщайки си водачеството при 54:51.

" Балкан " отговори с 12:2 и задатък от 3 точки за 63:60. Последва невероятна драма, при която домакините демонстрираха по-здрави нерви в основните моменти и се постановиха. Гостите бяха без треньора си Хаджисотиров в края, защото той бе изпъден за две следващи механически нарушавания.

Снимка: Lap.bg


Над всички беше Дерик Маркс от " Балкан " с 24 точки. За " Рилски състезател " най-резултатен бе Трей Портър с 14, а Брандън Браун приключи с 14.

Следващите мачове на двата отбора са през март, тъй като следва пауза поради дуелите сред националните тимове.

Снимка: Lap.bg


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР