Намерението е строителството на транзитния сухопътен участък от газопровода „Турски

...
Намерението е строителството на транзитния сухопътен участък от газопровода „Турски
Коментари Харесай

Медведев: Строителството на сухопътния участък на „Турски поток“ ще започне през 2019 г.



Намерението е строителството на директния сухопътен сектор от газопровода „ Турски поток “ да стартира през идната година. Това декларира заместник-председателя на „ Газпром „ Александър Медведев в изявление пред корпоративното издание на съветската компания.

„ Сега в цялостен ход тече строителството на морския сектор на втората директна тръба от газопровода „ Турски поток “. Завършването на полагането в дълбоководния сектор ще е през идващите месеци. През идната година планираме също по този начин да стартираме строителни действия по сухопътното продължение на директната тръба през територията на Турция. Сега „ Газпром “ води съответни договаряния с турската компания Botas. Въвеждането на „ Турски поток “ в употреба е планувано за декември 2019 година “, отбелязва Медведев.

„ Газпром “ създава разнообразни разновидности за продължение на сухопътната директна тръба от газопровода „ Турски поток “ на територията на Европейски Съюз и избрани страни. В частност се създава маршрут за доставки на съветски газ през територията на България, Сърбия и Унгария. През 2017 година „ Газпром “ подписа с способените органи на тези страни пътни карти, задачата, на които е основаване на нужната газотранспортна инфраструктура, поради условията на европейското законодателство.

Трябва да се означи, че посочената инфраструктура се основава в рамките за развиване на всяка от страните на своя лична газотранспортна система. В рамките на създаването на южния маршрут за доставки на газ от Русия за Европа, в частност за Италия, през март 2017 година „ Газпром “ и италианската Eni подписаха Меморандум за взаимно съгласие, а през юни 2017 година, „ Газпром “, Edison и DEPA подписаха меморандум за съдействие “, споделя Медведев.

Газопроводът „ Турски поток “ и с двете тръби ще проработи от 1 януари 2020 година, съобщи по-рано министъра на енергетиката Александър Новак, напомня съветското електронно издание Вести. „ Продължението на едната тръба би трябвало да обезпечи доставката на газ за югоизточната част на Европа, за тези страни, които се нуждаят от газ. Има разнообразни разновидности за направления. Има вид през Гърция и Италия, има вид за доставки на газ през Турция за България и по-нататък за Сърбия, Унгария и Австрия “, изясни министъра.

„ Сега тече разширение на газотранспортната инфраструктура в тези страни. За нас най-приоритетно абсолютно е направлението по посока България и Австрия “, акцентира министъра на енергетиката.

Морският сектор на „ Турски поток “, който се състои от две тръби минава по дъното на Черно море – от крайбрежието на Русия до това на Турция. Първата тръба е предопределена за клиентите на турския пазар, а втората – за страните от Южна и Югоизточна Европа. Капацитетът на всяка от тръбите е за 15,75 милиарда куб м природен газ годишно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР