Намаляването на разходите е един от основните фактори за прехода

...
Коментари Харесай

6 причини за миграция към облачния център за данни


Намаляването на разноските е един от главните фактори за прехода към облачни технологии
(снимка: CC0 Public Domain)

За да стигнеш от Плевен до Ловеч, може и аероплан да вземеш, само че е много скъпо, комплицирано и в общи линии, безсмислено на фона на съществуващите други възможности. Подобна е обстановката и когато става дума за центровете за данни за организации, чиято съществена активност не е обвързвана с ИТ и уеб-услуги. Поддържането на личен ЦоД е скъпо, комплицирано, изисква характерни познания и умения и, в днешно време, е безсмислено на фона на съществуващите комфортни и ценово ефикасни други възможности – облачните дейта центрове.

Нарастващите енергийни разноски и климатичната рецесия през днешния ден подтикват бизнеса да преглежда центровете за данни по нов метод. Големите изчислителни уреди обичайно са ненаситни дракони, когато става дума за потреблението на електрическа енергия. Това ще коства от ден на ден разноски на бизнесите в обозримо бъдеще.

Проблемът се усложнява от възходящото значение на екологичните индикатори на бизнес-организациите. Да си въглеродно безпристрастен към този момент не е въпрос единствено на напредничаво мислене – клиентите умишлено избират марките и доставчиците, които показват напъните си за повече резистентност.

Ако двата фактора слагат на дневен ред въпроса къде е мястото на центъра за данни в актуалния бизнес, то има и няколко фактора, които дефинират отговора: в облака.

1. Намаляване на разноските

Намаляването на разноските е главен фактор за прехода към облачни технологии. Виртуализираните системи са гъвкави и бизнесът заплаща за ресурсите, които действително употребява, а не за купища „ желязо ”, които може и да стоят ненатоварени в сървърната стая.

Според IDC, облачните центрове за данни понижават с 51% оперативните разноски и обезпечават 31% по-ниска обща цена на владеене в 5-годишен интервал.

2. Продуктивност на чиновниците

Гъвкавите облачни архитектури усъвършенстват и гъвкавостта на бизнеса. Служителите могат да се концентрират върху това, в което са най-хубави, да работят всъщност и да са продуктивни, споделят експертите от – компания, съсредоточена в миграцията към облачни платформи и центрове за данни и сътрудник на AWS у нас.

Проучванията сочат, че когато личният състав е концентриран върху главната си активност, организацията реализира 18,8% по-кратко време за стартиране на новите артикули или услуги на пазара. 62% по-добра е продуктивността съответно на ИТ чиновниците.

3. Сигурност и оперативна съгласуемост

Облачните системи могат да обезпечат доста високо равнище на сигурност, защото отбраната е един от основните цели на огромните компании, които основават облачни центрове за данни.

За задачата обаче организацията-потребител следва да сложи вярно своите условия във връзка с сигурността. В това отношение е най-добре да се употребява експертизата на фирми-експерти в процесите на миграция към облачните центрове за данни, поучават от Crayon България. Така организациите могат да разчитат на най-високото равнище на сигурност, което подсигурява световна облачна платформа като AWS.

4. Край на хардуерните ограничавания и софтуерните лицензи

Много организации мигрират към облачните центрове за данни поради приключването на живота на техните вътрешни хардуерни системи и софтуерни лицензи и поддръжката за тях. Облачните системи вземат решение въпроса с незадоволителното утилизиране на ресурсите, само че също и въпроси, свързани с остаряването на техниката и амортизацията ѝ. Това води до фрапантно увеличение на възвръщаемостта на вложенията.

5. Дигитална промяна

След миналите две години на пандемия надали е останал бизнес, който да не се е цифровизирал – къде по-успешно, къде не толкоз. Днес въпросът за цифровата промяна не е дали се случва, а по какъв начин да продължим оттук нататък.

Компаниите имат потребност да разширят цифровите улеснения и услуги за потребителите си, а облачните центрове за данни вършат тази задача доста по-лесна. В основаването на нови уеб-услуги всяка организация, която разчита на заоблачен център за данни, има оптималната еластичност: въвеждането става за броени часове.

6. Внедряване на изкуствен интелект и машинно образование

Бизнес системите на база изкуствен интелект не са нещо от научно-фантастичните филми, те се внедряват тук и в този момент, на всички места, във всяка организация, която натрупа огромни размери данни. Факт е, че по света към този момент се оферират даже „ бизнес-анализи като услуга ”. И това не е инцидентно.

Впрягането на „ огромните данни ” в потребна работа е доста по-ефективно, когато се борави с облачни системи. Технологиите за машинно образование (ML) Intuit, да вземем за пример, се внедряват с 90% по-бързо, в сравнение с в стационарен център за данни.

Облачният метод икономисва на бизнеса освен вложенията в софтуерно съоръжение, само че и огромните главоболия по намиране и задържане на нужните експерти по данните – скъпи, сложни за опазване фрагменти.

Адекватност в свят на непрекъсната смяна

В актуалния свят на непрекъснато изменящи се потребителски условия, регулации и пазарни условия посочените фактори дават категоричен отговор на въпроса, подложен първоначално: целесъобразно ли е в действителност поддържането на личен център за данни, в случай, че това е скъпо, ресурсоемко, комплицирано, изисква характерни познания и умения и в последна сметка има ценово ефикасни други възможности, които дават на бизнеса гъвкавост  и подготвеност за утрешния ден – облачните дейта центрове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР