Намаляване акциза на горивата. Това е темата, която в момента

...
Намаляване акциза на горивата. Това е темата, която в момента
Коментари Харесай

Премиерът съобщи: Мислим за намаляване на акциза на горивата

Намаляване акциза на горивата. Това е тематиката, която сега се разисква в Европа. Това заяви министър председателят Кирил Петков на съвещание на Министерски съвет.

" Европа обмисля координирано понижаване на акциза за горива. Ако предлагането се одобри, ще можем да покажем на всички превозвачи, че се грижим за тях, както и за цялата стопанска система ", коментира  той, представен от Sofia24.bg.

Министър-председателят добави, че се води интензивен разговор с доставчиците на полутечен газ и без значение от обстановката ще имаме различни пътища за доставка.

" Газохранилищата ще се изпълнят наложително до 90% преди идната зима. Това към този момент е разисквано с министъра на енергетиката, а предлагането е в дневния ред на Европейска комисия ".

За България ограниченията са няколко, обясни Кирил Петков. Взето е решение да се удължат четирите стратегии, свързани с обезщетения за високите цени на тока.

" Увеличава се тава на обезщетенията за бизнеса от 250 на 300 лв.. Допълнителните средства, които се плануват за тази мярка са 738 милиона лв., които държавното управление отпуска за бизнеса. Искаме да създадем по този начин, че тази рецесия, която заля Европа, да бъде търпима за българския бизнес. Разбира се, цените за бита остават същите към този момент ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР