Наложително е да бъдат направени изменения в законодателството, с цел

...
Наложително е да бъдат направени изменения в законодателството, с цел
Коментари Харесай

БАБХ иска законодателни промени за превенция на незаконната търговия с домашни любимци

Наложително е да бъдат направени промени в законодателството, за по-ефективен и сполучлив надзор, и предварителна защита на незаконното отглеждане и търговия с домашни любимци. За това прикани изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) доктор Иван Шиков.

Това се случи по време на среща сред държавни и общински администрации, зоополицията и неправителствения бранш, оповестяват от БАБХ.

Откритата среща мина под надпис " Заедно против незаконната търговия с домашни любимци " . В нея взеха присъединяване представители на Министерство на земеделието, Главна дирекция национална полиция - зоополиция, регион " Витоша " на Столична община, фондациите " Четири лапи ", " За правата на животните в България ", и " Помощ за животните - ДАРА ".

Иван Шиков уточни, че е инициирал основаването на работна група за смяна в законодателството, по-конкретно в Закона за ветеринарномедицинската помощ (ЗВД) и Закона за отбрана на животните (ЗЗЖ). Ние, които работим по казуса с незаконното отглеждане и търговия с животни-компаньони, дружно да набележим промени, които да предложим на законодателния орган, разясни той.

По думите му законите и нормативните актове, уреждащи събитията, при които се отглеждат домашните любимци имат пропуски, а част от тях са остарели. Директорът на организацията разясни, че моли към всички участници да дават още оферти, които да бъдат консолидирани с към този момент поставените акценти и във допустимо най-кратък период да стартира работата по тях и приемането им.

Целта на мечтаните промени е да се обезпечи проследимост на животните, които се подаряват или продават от тях, определяне на здравния им статус и затегнат надзор във връзка с търговията с тях, сподели още Шиков.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР