Налогът срещу лица с официална заетост с изключение на други

...
Налогът срещу лица с официална заетост с изключение на други
Коментари Харесай

Съдът в Кения заличава ключови клаузи от финансов закон, тъй като икономическите проблеми се задълбочават от нарастващия държавен дълг

„ Налогът против лица с публична претовареност като се изключи други неофициални лица без съображение е дискриминационен, несъизмерим, случаен и срещу конституцията “, съгласно решението от 160 страници.

Налогът върху жилищата е значима стратегия на президента Уилям Руто, който даде обещание да построи 1 милион жилища до 2027 година в границите на своята стратегия за налични жилища, която към този момент е в ход на части на страната.

Политическият анализатор Херман Маньора сподели, че решението на съда е огромен удар за държавното управление, „ което загуби социална поддръжка посредством прокарването на непопулярно законодателство. “

Законът, който беше признат по-рано тази година, също удвои налога върху добавената стойност върху петролните артикули до 16% и увеличи налозите върху персоналните приходи до 40%.

Това докара до всеобщи митинги в столицата Найроби и елементи от западна Кения, където опозицията се радва на огромна поддръжка.

Международният валутен фонд поддържа закона, който е част от напъните на държавно управление...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР