Наказателните мита, наложени от САЩ върху вноса на автомобили ще

...
Наказателните мита, наложени от САЩ върху вноса на автомобили ще
Коментари Харесай

ЕК: Ответните мерки срещу митата на САЩ за внос на автомобили може да достигнат до 300 млрд. долара в света


Наказателните мита, наложени от Съединени американски щати върху вноса на коли ще повлекат след себе си ответни ограничения, които ще обиден американски артикули за сума до 300 милиарда $, се споделя в писмо на Европейската комисия до американското комерсиално министерство, съгласно документ, с който разполага Financial Times.

Брюксел за пръв път реагира директно на изказването на Вашингтон за вероятното въвеждане на мита върху вноса на коли в Съединени американски щати от Европейски Съюз и други страни, отбелязва изданието.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в неделя съобщи в изявление за Fox News, че Европейски Съюз се държи във връзка с търговията със Съединени американски щати „ също толкоз неприятно “, колкото и Китай. Той изцяло отхвърли догатките за това, че нападките от негова страна във връзка с европейските съдружници са контрапродуктивни и, че отношението с Европейски Съюз би трябвало да се укрепва, с цел да се реши взаимно въпросът с китайската търговия.
„ Европейският съюз е допустимо малко по-лош от Китай. Това, което той прави с нас е просто извънредно “, сподели Тръмп, описвайки визията си за „ обстановката с колите “.

Според мнението на Европейската комисия, следствието на Вашингтон, дали задграничните коли и автомобилни съставни елементи съставляват опасност за националната сигурност на Съединени американски щати може да стане начало на цялостна по мащабите си комерсиална война по целия свят, а също по този начин може да се отрази негативно върху заетостта в американската автомобилна индустрия, която обезпечава работа на над 4 млн. души.
В документа се твърди също по този начин, че сходна комерсиална политика на Съединени американски щати „ може да докара до още един случай на неспазване на интернационалното право... и да нанесе по-нататъшни вреди върху репутацията на Съединени американски щати “.

Вече няколко производители на коли предизвестиха за пагубните последици от американските мита върху вноса на коли и съставените елементи за тях. В петък към тях се причисли и най-големият авто тръст в Съединени американски щати General Motors Co. (GM), който заяви, че ще бъде заставен да увеличи цената на продукцията си с няколко хиляди $ за автомобил. Освен това конкурентоспособността на GE може да се утежни, което да докара до загуба на работни еста в Съединени американски щати.

Германският тръст BMW, който в Съединени американски щати комплектува коли в цех в Южна Каролина и експортира 70 % от тях предизвести, че вследствие на такива мита ще докара до понижаване на вложенията и съкращения на работни места първо в американските предприятия.

Доналд Тръмп на 22 юни даде обещание да вкара нови мита от порядъка на 20 % върху вноса на всички коли от Европейски Съюз в Съединени американски щати. По-късно той съобщи за допустимо разпространяване на митата и върху други страни и райони.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР