Наказаните през есента съдии ще се подложат на изпит-семинар, преди

...
Наказаните през есента съдии ще се подложат на изпит-семинар, преди
Коментари Харесай

Наказаните през есента съдии ще се подложат на изпит-семинар

Наказаните през есента съдии ще се подложат на изпит-семинар, преди да бъдат върнати в групата на ръководещите за втората част на шампионата. Реферите Георги Димитров, Владимир Вълков, Иво Андреев, Ивайло Стоянов и Димо Димов бяха извадени при започване на ноември предходната година със период на наказването до 31-и март 2023-а.

Шест дни преди да изтече наказването им Съдийската комисия реши да ревизира равнището им както на физическите проби, по този начин и на теоретично равнище. По всяка възможност първите четирима ще се върнат в проекта за назначения на Първа лига още след паузата за националните тимове, до момента в който Димо Димов ще бъде в листата за Втора лига.

Съдийската комисия употребява по най-хубавия метод паузата, с цел да усъвършенства работата със системата за видеоповторения (ВАР). Утре, на 26-и март, въз основата на БФС в Бояна ще се организира практическо занятие с къси мачове сред два младежки тима със преструване на произшествия. Ангажирани са момчетата от младшата възраст на Локомотив (София) и РМФ София.

Задачата е реферите да подобрят бързината на вярното решение в т.нар " сиви обстановки ". В тази процедура ще бъдат включени млади и следени за промоция в Първа лига съдии.

Днес и на следващия ден пък ще се организира тренировката на ВАР-симулация с присъединяване на елитните съдии от Първа лига. Зад мониторите ще застанат съдии като Димитър Димитров, Владимир Вълков, Станислав Тодоров, Ивайло Стоянов, Валентин Железов, Георги Гинчев, Волен Чинков, Ивайло Ненков.

Цялото управление на Съдийската комисия е ангажирано, както и ръководителят на плана ВАР за страната Петър Петров.
 Виктор Кашай изуми: Съдиите в България позволяват малко неточности, ние сме доста сериозни към тях
Виктор Кашай изуми: Съдиите в България позволяват малко неточности, ние сме доста сериозни към тях

" Естествено, че няма да излезе в мрежите по какъв начин ние действаме "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР